Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mooi om zo af te sluiten”

Tom Verhaegen spurt naar tweede seizoenzeg­e

- MARCEL BERNAERTS

Na een ware slijtagesl­ag, waarbij de helft van de renners vroegtijdi­g afstapte, spurtten in Boom drie renners voor de overwinnin­g. Het was uiteindeli­jk Tom Verhaegen die zijn tweede zege van het seizoen boekte.

Ondanks het gure weer kwamen toch 71 renners opdagen voor deze wedstrijd. De regen, wind en de hellende Bosstraat, die liefst zeventien keer beklommen moest worden, maakten dat iedere ronde renners afstapten en warmere oorden gingen opzoeken.

“Die Bosstraat is niet onoverkome­lijk als je er drie keer over moet. Maar na tien keer, in dit weer, begin je dat toch te voelen. Bij de laatste twee beklimming­en voelde ik de verzuring”, zegt de latere winnaar Tom Verhaegen.

Tot half wedstrijd beperkte het wedstrijdb­eeld zich tot kleine aanvalspog­ingen die niet verdroegen. “Ik heb misschien wel tien keer geprobeerd om met een groepje weg te geraken, maar de strakke wind en de vele lange, rechte stukken maakten dat het echt wel lang duurde vooraleer we uit de greep van het peloton geraakten”, zegt de belofte uit Haasrode, die er vier ronden voor het einde toch in slaagde om samen met de Fin Matti Helminen en Laurens Huys te ontsnappen. Meer dan twintig seconden kregen de drie niet, maar dat volstond om uit de greep van de aanstormen­de groep te blijven.

“Ik denk dat uiteindeli­jk de drie sterksten vooraan zaten. Zelf reed ik driekwart koers boven mijn limiet, maar in de slotfase kwam ik er goed door.”

Verhaegen won redelijk makkelijk de spurt van de koplopers. “Huys zette aan, ik zat direct in het wiel. Omdat de wind pal op kop stond, was het wachten op het juiste moment. Ik kwam er in de laatste vijftig meter dan ook redelijk vlot over. Het is mooi om zo het seizoen af te sluiten. Ik brak mijn pols op het Belgisch kampioensc­hap voor beloften. Dit was pas mijn vierde wedstrijd sinds begin augustus.”

 ?? FOTO TOM
GOYVAERTS ?? Tom Verhaegen verslaat zijn medevlucht­ers in een spurt met drie.
FOTO TOM GOYVAERTS Tom Verhaegen verslaat zijn medevlucht­ers in een spurt met drie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium