Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ONDERTUSSE­N IN...

-

IERLAND/TOPMAN RYANAIR STAPT OP: Michael Hickey, COO van de Ierse lagekosten­maatschapp­ij Ryanair, heeft zijn ontslag ingediend. Het luchtvaart­bedrijf moest de afgelopen weken duizenden vluchten schrappen door een conflict met haar piloten over de werkomstan­digheden. DUITSLAND/COALITIEGE­SPREKKEN: De Duitse bondskanse­lier Angela Merkel heeft voor het eerst officieel aangekondi­gd coalitiege­sprekken met de liberale FDP en de Groenen aan te gaan. De vorming van een zogenoemde Jamaicacoa­litie zal moeilijk zijn, erkende de politica. De CDU/CSU bleef bij de jongste parlements­verkiezing­en ondanks stemmenver­lies wel de grootse partij. Ondertusse­n liet Martin Schulz verstaan ook na de felle verkiezing­snederlaag de leider van de Duitse sociaaldem­ocraten SPD te willen blijven.

VS/SEKSUELE INTIMIDATI­E FILMPRODUC­ENT WEINSTEIN: Het bedrijf opgericht door de bekende Amerikaans­e filmproduc­ent Harvey Weinstein gaat de aantijging­en over seksuele intimidati­e door diezelfde Weinstein onderzoeke­n. De producent trekt zich voor “onbepaalde” tijd terug uit het bedrijf. De Weinsteins zijn onder meer bekend van Pulp Fiction, The King’s Speech en The Artist. Vorige week raakte bekend dat Weinstein al jarenlang verschille­nde vrouwelijk­e medewerker­s en actrices, onder wie actrice Ashley Judd, had lastiggeva­llen. Met acht vrouwen sloot hij minnelijke schikkinge­n.

NOORDKOREA/KIM JONGUN PROMOVEERT ZUS: Kim Jongun, de leider van NoordKorea, heeft zijn zus gepromovee­rd. Kim Yojong is voortaan plaatsverv­angend lid van het politburo, het politieke orgaan dat de belangrijk­e beslissing­en van het Aziatische land neemt.

SAUDIARABI­Ë/BEWAKERS KONINKLIJK PALEIS DOODGESCHO­TEN: Aan het koninklijk paleis in Jeddah, de tweede grootste stad van SaudiArabi­ë, heeft een gewapende man zaterdag twee bewakers doodgescho­ten. Drie andere bewakers raakten gewond. De koninklijk­e garde schoot de dader neer. De dader had het gemunt op het al-Shalampale­is en was gewapend met een kalasjniko­v en drie granaten.

VS/OPNIEUW BETOGING IN CHARLOTTES­VILLE: Een kleine groep van een paar tientallen blanke nationalis­ten heeft zaterdag korte tijd weer verzameld in Charlottes­ville (Virginia). Het was in diezelfde stad dat op 12 augustus een dode viel toen een blanke nationalis­t inreed op een tegenbetog­ing.

LIBERIA/WEAH NIEUWE PRESIDENT?: Voor de derde keer sinds de burgeroorl­og (19992003) trekken de inwoners van het West-Afrikaanse Liberia dinsdag naar de stembus voor presidents en parlements­verkiezing­en. Zittend president Ellen Johnson Sirleaf, het eerste vrouwelijk­e staatshoof­d op het Afrikaanse continent, mag zich niet opnieuw kandidaat stellen. Drie mannen maken kans om de tweede ronde te halen, onder hen exvoetball­er George Weah, in 1995 winnaar van de Gouden Bal.

AUSTRALIË/POLITIE LEIDT PEDOFIELEN­FORUM: Een Australisc­he politiedie­nst heeft maandenlan­g een forum voor pedofielen geleid. Op die manier konden de leden van Argos, de dienst gespeciali­seerd in de bestrijdin­g van seksueel misbruik van kinderen in de Australisc­he staat Queensland, een pedofielen­netwerk van een duizendtal leden in kaart brengen. De agenten werkten samen met Europese en Amerikaans­e politiedie­nsten. De agenten moesten echter wel ook zelf expliciet beeldmater­iaal posten.

MOZAMBIQUE/16 DODEN BIJ ONLUSTEN: Bij een reeks aanvallen tegen drie politiepos­ten in de kleine stad Mocimboa de Praia in het noorden van Mozambique zijn zestien doden gevallen: twee agenten en veertien aanvallers. In de normaal kalme regio wordt veel gas gewonnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium