Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gebedswake voor slachtoffe­rs crash E313

- (dvd)

Tientallen mensen zijn gisteren in Antwerpen bijeengeko­men voor een gebedswake voor de slachtoffe­rs van de dodelijke crash van afgelopen weekend in Westerlo.

Bij dat zware ongeval, op de E313 in Oevel, kwamen Önder Bölük (52) en Halil Kizilarsla­n (53) om het leven. Hun echtgenote­s raakten ernstig gewond. De twee echtparen waren onderweg naar huis van een trouwfeest in Limburg. Vermoedeli­jk wegens het erg natte wegdek verloor de bestuurder de controle over het stuur, waardoor de auto over de kop ging en daarna tegen een boom naast de autosnelwe­g tot stilstand kwam.

Beide mannen waren graag gezien in de Turkse gemeenscha­p op het Antwerpse Zuid. “Mijn schoonvade­r (Önder Bölük, red.) woonde hier al bijna dertig jaar”, vertelt Yasin Ozturk (30). “Iedereen had hem graag. Het was een verschrikk­elijke klap om dit nieuws te moeten vernemen. Met de vrouwen gaat het ondertusse­n iets beter. Mijn schoonmoed­er heeft last van haar ribben en longen. Ze moet nog in het ziekenhuis blijven voor observatie, maar zal herstellen. Gelukkig.”

Önder Bölük laat drie kinderen na. “Mijn vrouw is de oudste van de drie”, vertelt Yasin. “Ze houdt zich nu sterk. Haar jongste broer begint net aan zijn studies. Voor hem is dit heel moeilijk.”

Tientallen mensen kwamen gisteren bidden voor de slachtoffe­rs. Ze worden deze week begraven in hun thuisland Turkije.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Veel volk in Antwerpen voor de gebedswake voor de overleden vijftigers.
FOTO DIRK KERSTENS Veel volk in Antwerpen voor de gebedswake voor de overleden vijftigers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium