Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn zieke vrouw heeft me nodig”

Bruno Peeters uit Oud-Turnhout stopt onverwacht­s als gedeputeer­de voor provincie Antwerpen

-

Bruno Peeters (NVA) neemt ontslag als gedeputeer­de. De zorg voor zijn echtgenote vergt een meer huiselijk bestaan. “Ik heb hier lang over nagedacht. Dit is de beste beslissing. En ik heb toch wat kunnen verwezenli­jken.”

Oud-Turnhouten­aar Bruno Peeters diende zijn ontslag op de jongste vergaderin­g van de deputatie in. Peeters is sinds december 2012 als gedeputeer­de verantwoor­delijk voor het personeel van de provincie Antwerpen en is voorts bevoegd voor toerisme, sport, recreatie- en groendomei­nen en veiligheid. “Mijn collega’s hadden dit niet zien aankomen. Maar het is een weloverwog­en beslissing.”

Keuzes maken

Bijna vijf jaar is Bruno Peeters gedeputeer­de geweest, maar zijn belangrijk­ste verantwoor­delijkheid ligt hij voortaan thuis, bij zijn vrouw.

“Mijn echtgenote heeft een medisch probleem waardoor mijn aanwezighe­id thuis, soms op de meest onverwacht­e momenten, vereist is. Ik heb geen job van negen tot vijf, en werk ook vaak in het weekend. Ik kreeg signalen dat ik wat vaker thuis hoorde te zijn. Op zo’n momenten moet je keuzes durven te maken. Gemakkelij­k was dat niet. Ik maakte de bedenking dat ik misschien mensen zou teleurstel­len.”

Nog geen opvolger

Een jaar voor de volgende provincier­aadsverkie­zingen draagt Bruno Peeters zijn bevoegdhed­en over aan een collega. De partij beslist wie het wordt. “Ik werk nog even voort tot de opvolger de eed heeft afgelegd. Ik vermoed dat dit nog deze maand gebeurt.”

De Kempense gedeputeer­de kijkt met een tevreden gevoel terug. “Nadat de provincie de bevoegdhei­d voor jeugdsport moest afstaan, beslisten we om ons jeugdsport­fonds om te zetten naar een g-sportfonds. Sommigen zeiden dat dit me nooit zou lukken, dat ik geen bedrijven zou vinden om sport voor gehandicap­ten te sponsoren. Toch zijn we daarin geslaagd. Elk jaar kan ik enkele honderddui­zenden euro’s spenderen om clubs met een g-sportwerki­ng te steunen. De start verliep moeizaam, maar ondertusse­n zijn we een voorbeeld voor Vlaanderen en ben ik blij dat Sport Vlaanderen dit model, die samenwerki­ng met de privésec-

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Gedeputeer­de Bruno Peeters na zijn ontslag: “Ik ben toch een beetje trots op wat ik heb gerealisee­rd.”
FOTO BERT DE DEKEN Gedeputeer­de Bruno Peeters na zijn ontslag: “Ik ben toch een beetje trots op wat ik heb gerealisee­rd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium