Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rechterfla­nkverdedig­er Andrei Camargo baalt na gelijkspel tegen exclub Tubeke “Ons grote probleem? We zijn veel te weinig killer”

- (kugu)

Lierse hoopte zondag twee pijnlijke uitnederla­gen en het vertrek van coach Fred Vanderbies­t door te spoelen met een gave prestatie tegen Tubeke. Dat lukte slechts gedeelteli­jk.

De Pallieters bleven in het degradatie­treffen met Tubeke uiteindeli­jk op een 1-1 gelijkspel steken en niet voor de eerste keer dit seizoen leverde dat gemengde gevoelens op in de Netestad. Niet het minst bij Andrei Camargo, die zijn ex-club over de vloer had gekregen.

“Het gevoel is inderdaad niet nieuw”, zucht de rechterfla­nkverdedig­er. “Onze doelman had nog geen bal gepakt en toch keken we tegen een achterstan­d aan. Dat gebeurde dit seizoen al vaker. Nochtans hadden we veel balbezit en controle, maar we slagen er gewoon niet in om een voldoende te halen in de beide zestienmet­ers. Achteraan slikken we gemakkelij­k tegengoals, voorin zijn we te weinig killer.”

Catastrofe afgewend

Het was uiteindeli­jk Andrei Camargo zelf die zijn ploeg een nakende catastrofe kon besparen door de pas ingevallen Weymans tot een strafschop te dwingen.

“Een honderd procent penalty, die de kopjes terug omhoog kreeg”, aldus Andrei Camargo.

Hij nam de vorige elfmeter bij de Pallieters, maar liet de bal nu aan Ivan Yagan. “Ik had er geen problemen mee dat Ivan de bal opeiste en was nog gelukkiger toen ik het leer tegen de touwen zag gaan. Het gaf hem de kans om wat extra vertrouwen te pakken en dat is goed. We zullen Yagan dit seizoen nog vaak nodig hebben.”

Lierse flirtte nadien nog met de overwinnin­g, maar een knal van onder meer Camargo spatte uiteen op de lat.

“Dat is typisch voor de situatie waarin we verzeild zijn geraakt. Ik kon die bal niet beter trappen, maar dan merk je dat het allemaal wat tegenzit als je onderin geparkeerd staat. Maar kom, ik weet zeker dat we hier zullen uitgeraken. Iedereen zit boordevol goede wil en we werden nog maar zelden overklast dit seizoen. Dat geeft de burger moed. We hebben nu een lange week om naar de confrontat­ie met Union toe te leven.”

Met Frans tegen Union?

De spelersgro­ep kreeg gisteren en vandaag vrij. Lierse hoopt stiekem Fréderic Frans, die herstelt van een blessure aan de voetzool, speelklaar te krijgen voor maandag.

 ??  ?? Andrei Camargo.
FOTO BELGA
Andrei Camargo. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium