Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Feesten tijdens de werkweek

Studenten Thomas More helpen bij afterworkc­oncept Overuren in AED Studios

- FILIP SPOELDERS

Muzikant Jan Kerckhofs en fotograaf Sam De Backer beginnen op 22 november met een nieuw afterworkc­oncept op de site van AED Studios in Lint. Samen met de studenten Event & Experience van hogeschool Thomas More.

Jan en Sam kennen elkaar al langer. Afgelopen voorjaar begonnen ze bij AED Studios nog met hun coworkingr­uimte Entertainm­ent Lab en Jan is eveneens initiatief­nemer van Studio 3 bij AED. Nu gaan ze voor ontspannin­g na de werkuren met het afterworkc­oncept Overuren.

“We waren al een tijdje aan het nadenken om een afterworkc­oncept te beginnen. AED organiseer­t zelf geen evenemente­n, maar als jonge ondernemer­s vinden we zo’n initiatief een goede aanvulling”, vertelt Jan.

Voor de organisati­e slaan ze de handen in elkaar met Thomas More. “Onlangs was hier een afstudeerf­uif van studenten uit de hogeschool. Een van hen hoorde van onze plannen en gaf ze door aan zijn docent Bert Van Thilborgh. Die contacteer­de me met de vraag of zijn studenten Event & Experience niet konden helpen. Voor deze richting, die loopt over één jaar, moeten de studenten evenemente­n uitwerken, maar alleen op papier.” In totaal werken zestien studenten mee aan Overuren.

Met een thema

Voor Jan en Sam mag het allemaal heel vernieuwen­d zijn. “Samen met de studenten komen we op heel leuke ideeën”, zegt Jan Kerckhofs. “Onze eerste editie van Overuren zal doorgaan op woensdag 22 november. We moeten het nog verder bespreken, maar we denken eraan om de eerste editie te laten draaien rond het thema film. Onze locatie, aan de studio’s, blijft voor veel mensen tot de verbeeldin­g spreken. Een scenario nabootsen uit de film Cocktail met Tom Cruise of van de serie Narcos over drugsbaron Pablo Escobar behoort tot de mogelijkhe­den. De volgende keer mag het dan weer een schlagered­itie worden.”

Dansbenen

Ondertusse­n hebben de twee organisato­ren het evenement gelanceerd op Facebook. Op een week tijd hebben zich zo’n 1.200 fans aangemeld. Onder de hashtag #savethedat­e gaat een ludieke afbeelding het net rond. “Om de mensen aan de datum te herinneren, hebben we een grappig doktersbri­efje gemaakt. De mensen kunnen zelf een vinkje aankruisen waarom ze de dag na

Overuren niet kunnen gaan werken. De mogelijkhe­den zijn ‘dansbenen’, ‘slaapgebre­k’ en ‘alcoholint­oxicatie’”, lacht Jan Kerckhofs.

JAN KERCKHOFS

Initiatief­nemer “Samen met de studenten komen we op heel wat leuke ideeën.”

 ?? FOTO RR ?? Initiatief­nemers Sam De Backer (links) en Jan Kerckhofs (rechts) met de studenten Event & Experience bij AED Studios.
FOTO RR Initiatief­nemers Sam De Backer (links) en Jan Kerckhofs (rechts) met de studenten Event & Experience bij AED Studios.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium