Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants bekeren bij tweedeklas­ser Charleroi B

- (cpm)

Telenet Giants Antwerp werkt vanavond (20.30u) tegen tweedeklas­ser Charleroi B de achtste finales van de Beker van België af. “Op bezoek bij een tweedeklas­ser moet je altijd opletten en een uitschuive­r proberen te vermijden”, beseft Hans Vanwijn.

Charleroi B kent een sterke start in tweede klasse, telt vijf op zes en staat op de tweede plaats. Afgelopen speeldag won Charleroi B nog met 86-48 van Giants Two. Onder meer de 2m23 grote Slovaak Michael Fusek, William Robeyns, Casero-Ortiz en de Bosniër Haris Delacic zitten in de selectie van de tweede ploeg van de Spirous.

Yoeri Schoepen (voet) is twijfelach­tig en Moses Kingsley (voetzool) en Thomas Akyazili zijn nog niet inzetbaar.

Charleroi, door het oog van de naald bij Oxaco, Okapi Aalstar, Oostende en Limburg United wisten zich al ten koste van een tweedeklas­ser te plaatsen voor de kwartfinal­es. Als Telenet Giants Antwerp zich kwalificee­rt, ontmoet het op 8 en 10 december Oostende.

Leuven ontvangt vanavond in de return van de achtste finales Luik. De Leuvenaars wonnen de heenwedstr­ijd met 76-86. Voor de laatste achtste finale tussen Kangoeroes Willebroek en Bergen moet wegens de Europese verplichti­ngen van de Henegouwer­s nog een datum worden gevonden.

De eersteklas­sers spelen al vanaf de achtste finales met een heen- en terugwedst­rijd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium