Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit komt op een heel slecht moment”

Alexander Maes kan zich vinden in eerste nederlaag van het seizoen, maar ...

- HUGO FRET

De eerste nederlaag in de Proximus League is een feit voor Beerschot Wilrijk. Op eigen veld ging paarswit met 03 onderuit tegen Cercle Brugge. Meteen ook goed voor het eerste verlies in het eigen Kiel sinds 11 maart. Toen was Deinze de kwelduivel met dienst.

“Die eerste nederlaag ging er vroeg of laat toch eens komen”, is Alexander Maes realistisc­h. “Alleen is het jammer dat deze nederlaag voor ons op een slecht moment komt. We naderen stilaan de eindfase van de eerste periode en hadden de kans om een serieuze concurrent op een haast onoverbrug­bare achterstan­d te plaatsen voor die eerste prijs. Cercle Brugge had in de vier resterende wedstrijde­n nooit meer een kloof van negen punten kunnen goedmaken. Nu hebben we slechts drie punten bonus over (en twee punten op dichtste achtervolg­er OH Leuven, red.). Maar goed, er is nog niets aan de hand. We staan nog altijd op kop en hebben nog alles in eigen handen.”

Herpakken in Westerlo

De zege van Cercle Brugge in het Kiel was zeker verdiend, ook al werd Beerschot Wilrijk nooit weggespeel­d. Alleen zat het wedstrijdv­erloop wat tegen. Maes: “Wij moesten niets, terwijl Cercle Brugge speelde voor zijn laatste kans. Dat was misschien de reden van onze vroege achterstan­d. Zelf speelde ik mijn eerste bal te kort terug, waardoor Denis Prychynenk­o een overtredin­g moest maken. We stonden slecht opgesteld en hadden geen oog voor de vrijstaand­e man op de flank. Uiteindeli­jk week de poging van Omolo via Jan Van den Bergh af in doel. Dat had allemaal beter gekund. Daarna bleven we wel voetballen, maar we lieten toch te veel steken vallen. Toen we dan toch aan kansen kwamen, lieten we het na om te scoren, terwijl Cercle Brugge wel drie van zijn vier kansen benutte. Cercle Brugge zette overal druk en speelde kort op de man, zodat we eigenlijk nooit in ons spel kwamen. Deze nederlaag doet me denken aan ons 1-3 verlies tegen Dessel vorig seizoen. Later hebben we dat snel rechtgezet. Hopelijk slagen we daar nu opnieuw in. Volgend weekend op Westerlo gaan we weer vol voor de drie punten. Ondertusse­n is het aan OH Leuven en Cercle Brugge om de kloof verder proberen te dichten. Ik ben er zeker van dat we uit deze nederlaag extra motivatie zullen putten om zondag aan een nieuwe reeks zonder nederlaag te beginnen.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Ontgoochel­ing bij Alexander Maes (rechts) en de rest van Beerschot Wilrijk. Tegen Cercle Brugge leed paarswit zijn eerste nederlaag van het seizoen.
FOTO GMAX AGENCY Ontgoochel­ing bij Alexander Maes (rechts) en de rest van Beerschot Wilrijk. Tegen Cercle Brugge leed paarswit zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium