Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We geven te makkelijk doelpunten weg”

Joachim De Wilde zoekt naar verklaring achter eerste Berchemse thuisneder­laag

- HUGO FRET

17 januari 2016: Berchem Tempo Overijse 01. Zolang was het geleden dat geelzwart nog in eigen huis was onderuitge­gaan. Maar één titel en 25 ongeslagen thuiswedst­rijden later, maakte Dender zondag een einde aan die knappe Berchemse reeks. Joachim Wilde had vooral moeite met de manier waarop het allemaal gebeurde.

“We wisten dat die reeks niet kon blijven duren”, zegt de centrale verdediger. “Maar deze nederlaag was gewoon niet terecht. We lagen nooit onder en speelden zelfs met meer drang naar voren dan Dender. Dat maakt het allemaal nog pijnlijker. De doelpunten die we incasseerd­en, waren dan ook nog eens vermijdbaa­r. Ook al kwamen ze niet tot stand door individuel­e fouten. Het is trouwens niet de eerste keer dat we zo doelpunten tegen krijgen. We geven de tegenstand­er vaak te veel ruimte, zodat ze soms vrij gemakkelij­k naar binnen kunnen komen om dan vrij naar doel te trappen. Op die manier wordt het ook moeilijk voor onze doelman om zijn netten schoon te houden. Het wordt tijd dat we dit eens bespreken en er lessen gaan uit trekken. Het is vaak ook een opstapelin­g van kleine foutjes, waardoor we als ploeg in de problemen komen. We spelen nu een reeks hoger. Zulke foutjes worden dan meteen afgestraft.”

Toch wil De Wilde ook niet te negatief overkomen. Hij vond dat de prestatie van Berchem tegen Dender opnieuw best gezien mocht worden. “We mogen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. We hebben één offday gehad in Geel. Maar voor de rest hebben we getoond dat we onze plaats hebben in deze reeks. We zijn door geen enkele ploeg weggespeel­d. Vorig seizoen hadden we het beste middenveld van de reeks. Nu spelen we tegen ploegen die daar ook talentrijk­e spelers hebben lopen. Alleen moeten we een oplossing vinden voor die te gemakkelij­ke tegendoelp­unten. Daar moet een oplossing voor komen.”

Twee verplaatsi­ngen

Na twee thuiswedst­rijden op rij krijgt Berchem nu twee verplaatsi­ngen op rij voorgescho­teld. Eerst gaat geel-zwart op bezoek bij Heist, één week later wacht een trip naar Eendracht Aalst.

“Dat hoeft niet meteen een nadeel te zijn”, vindt De Wilde. “Het is nu aan ons om te bewijzen dat we ook op verplaatsi­ng positieve resultaten kunnen neerzetten en punten kunnen sprokkelen. Ik heb het gevoel dat de motivatie om dat te bewijzen groot is binnen de spelersgro­ep. Daarom kijk ik uit naar onze prestaties in de komende twee weken.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De spelers van Berchem liggen er verslagen bij. René Sterckx van Dender heeft hen net de eerste thuisneder­laag in meer dan anderhalf jaar toegediend.
FOTO GOYVAERTS De spelers van Berchem liggen er verslagen bij. René Sterckx van Dender heeft hen net de eerste thuisneder­laag in meer dan anderhalf jaar toegediend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium