Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeroen Van Den Driessche beseft dat Rupel Boom een mindere eerste helft speelde “We kunnen tijdens de match een klik maken”

- (pni)

Rupel Boom had het tegen SintNiklaa­s lastiger dan de 41 eindstand doet vermoeden. Toch wonnen de Steenbakke­rs verdiend. Ze blijven ook op één punt van leider Sparta Petegem hangen.

Jeroen Van Den Driessche vocht op de rechterfla­nk pittige duels uit met Quinten Panneel. Het gebeurt niet vaak dat Van Den Driessche iemand tegenkomt die even snel is als hij.

“Ik had mijn handen vol met Panneel”, bevestigt Van Den Driessche. “Maar dat hoort erbij. Het waren scherpe, maar faire duels. In de eerste helft vond ik Sint-Niklaas behoorlijk sterk voetballen. Onze 1-0 voorsprong halfweg was gevleid. Na de pauze hebben we orde op zaken gesteld en uiteindeli­jk onze overwinnin­g gewettigd.”

Begrijp je de commotie bij SintNiklaa­s na enkele discutabel­e fasen in de eerste helft?

Jeroen Van Den Driessche: “Zeker en vast. Wij zouden precies hetzelfde doen. Zij zaten op dat moment goed in de match en dan is het frustreren­d als er twee goals worden afgekeurd en je meent recht te hebben op een strafschop. Dan voelt elke ploeg zich benadeeld. Toch denk ik dat de scheidsrec­hter het telkens bij het rechte eind had.”

Bij jullie liep het voor rust niet zo goed.

“Ik vond ons nog behoorlijk aan de match beginnen, maar na de 1-0 van Laureys lieten we het een beetje hangen. Te veel duels werden verloren en we waren ook zeer slordig in de passing. Dan breng je jezelf in de problemen. En je mag de verdienste van Sint-Niklaas niet onderschat­ten. Ik vond dat echt een goeie ploeg, zelfs beter dan Temse. De coach was niet gelukkig met wat hij voor rust zag en wees ons daar ook op. Dat hebben we goed opgepikt, want we scoorden meteen na de rust twee keer binnen de vijf minuten. Dat vind ik dan weer positief aan onze wedstrijd. We kunnen tijdens de match nog een klik maken en toch een resultaat neerzetten.”

 ?? FOTO SMB ?? Jeroen Van Den Driessche.
FOTO SMB Jeroen Van Den Driessche.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium