Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zit niet echt goed in mijn vel”

Dimitri Nesen blijft ondanks zege op zoek naar zichzelf

- (stdr)

City Pirates pakte zaterdag tegen Duffel eindelijk zijn eerste zege van het seizoen. Dimitri Nesen wist opnieuw niet te scoren, maar met een uitgelokte strafschop had hij toch zijn aandeel in de zege. Een opsteker voor de aanvaller, die nog altijd op zoek is naar zijn beste niveau.

“Eigenlijk was het een schwalbe”, geeft Nesen toe. “Maar het is wel belangrijk geweest voor ons. We kregen een strafschop en Duffel moest met een mannetje minder verder. Dat was het kantelmome­nt.”

Opvallend: Nesen zette zich niet zelf achter de elfmeter. “Ik zit de laatste weken niet zo goed in mijn vel en heb het wat lastig. Er was dat

voorval in de kleedkamer (toen Nesen tegen Cappellen al aan de rust

moest binnenblij­ven, red.), die schorsing tegen Hades vorige week, ... Ik weet niet hoe het komt. Tegen Duffel leek ik opnieuw wat meer bevrijd, maar het kon zeker nog beter.”

Nesen beseft ook dat hij na rust zeker had en misschien wel moeten scoren. “Ik mis op dit moment kansen die ik nooit mag missen. Het vloeiende is er een beetje uit, er sluimert te veel twijfel en paniek in mijn balbehande­ling. Ik zal nog even tijd nodig hebben om opnieuw de oude te worden. Fysiek heb ik altijd een beetje hinder, maar het zit toch vooral in het hoofd, hoor. Te veel fases bewijzen dat ik nog niet fris zit. Voorlopig ben ik al blij dat ik er weer bij was. De coach weet ook wat ik kan en geeft me vertrouwen. Ik moet gewoon hard blijven werken en de juiste vorm vinden. Met die thuiszege is de ploeg alvast op de goede weg. Hopelijk begint het ook bij mij snel te beteren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium