Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zag geen opties meer om het tij nog te keren”

Coach Karel Meseure gooit handdoek na nederlaag tegen Cappellen

- WALTER PEERSMANS

Karel Meseure is niet langer coach van SintLenaar­ts. Na iets meer dan twee jaar aan de slag te zijn bij de Eesterploe­g, wierp de coach zelf de handdoek. Na de zware 03 thuisneder­laag tegen Cappellen diende hij zondagavon­d zijn ontslag in.

“Ik zag geen opties meer om het tij te keren”, zegt Meseure. “Dan kan ik er beter mee stoppen. Voor mij is de club nog altijd het belangrijk­ste. Wel, Sint-Lenaarts mist momenteel een bepaalde drive om de trein weer op de rails te krijgen. Hopelijk kan mijn ontslag voor die drive zorgen.”

En dus besloot Meseure zondagavon­d dat het tijd was voor iets anders. Met spijt in het hart diende hij zijn ontslag in. “Ik heb hier twee schitteren­de seizoenen meegemaakt waarin enkele jonge spelers konden doorgroeie­n. En ja, die promotie vorig seizoen was de kers op de taart.”

Al is het onrechtstr­eeks ook die promotie die Meseure nu richting ontslag heeft geleid. Dat beseft hij zelf ook. “Kijk, financieel is onze promotie enorm interessan­t geweest. In plaats van tachtig toeschouwe­rs vorig seizoen, krijgt Sint-Lenaarts nu drie- tot vierhonder­d supporters over de vloer. Maar sportief is het een heel ander verhaal. De kern is te smal, te jong en te onervaren. En dan waren er ook nog enkele spelers die afhaakten

(onder anderen Pieter Fasseur en Miles

Vissers, red.). Bovendien hadden we ons voorbereid op een verlengd verblijf in derde amateurkla­sse. Daarom valt het dit seizoen allemaal wat tegen. Ik geloof dat SintLenaar­ts daarom nood heeft aan een nieuwe wind. Hopelijk kan mijn opvolger daarvoor zorgen.”

Ook Linkers out

Bij het bestuur van Sint-Lenaarts zaten ze gisteren even met de handen in het haar. Ze hadden Meseure liever langer aan boord gehouden. “Zijn ontslag is een enorm verlies”, zegt bestuursli­d Jos De Beuckelaer. “Karel was een geweldige coach, iemand met wie je prima kon samenwerke­n. Normaal gezien zou ik al volop moeten bezig zijn met het zoeken naar een opvolger, maar ik ga dit eerst moeten verwerken. Zeker omdat ook onze spits Emile Linkers met zijn lies nog zes tot zeven weken out blijkt te zijn. Het wordt allemaal wat veel.”

Ook bij aanvoerder Stephan Van de Brul kwam het vertrek van Me- seure hard aan. “Ik heb altijd graag met hem samengewer­kt. Maar hij was niet meer op andere gedachten te brengen. Het is jammer, maar we moeten verder. Met de spelersgro­ep moeten we nu nog intenser samenwerke­n om ons proberen te redden. Al wordt dat uiteraard niet simpel.”

Assistent Guy Vercautere­n neemt de taken van Karel Meseure, in afwachting van een opvolger, voorlopig over.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Karel Meseure zit er maar beteuterd bij. De coach zag niet meer hoe hij SintLenaar­ts weer op de rails zou krijgen en diende zijn ontslag in.
FOTO JEFFREY GAENS Karel Meseure zit er maar beteuterd bij. De coach zag niet meer hoe hij SintLenaar­ts weer op de rails zou krijgen en diende zijn ontslag in.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium