Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Argentinië dus Messi gaat/gaat niet naar WK

Vandaag ontknoping van voetbalthr­iller

-

Komende nacht speelt Argentinië in Ecuador en komt er een einde aan de lijdensweg van het Argentijns­e volk. Met een happy end en kwalificat­ie voor het WK. Of met een natie in diepe rouw.

Omdat het Argentijns­e ministerie van Volksgezon­dheid slachtoffe­rs onder de hartpatiën­ten vreest – géén grap – wordt opgeroepen om frisdrank, alcohol en vettige kost te vermijden en gezondere alternatie­ven te eten, zoals soepstenge­ls en wortelen.

Optimisten zien echter geen reden tot paniek. Argentinië, momenteel zesde en dus niet gekwalific­eerd, speelt tegen het al uitgeschak­elde Ecuador. Peru, dat net boven Argentinië staat op een play-offplaats, treft Colombia, vierde in de stand met een puntje meer dan Peru en Argentinië. Kortom, winst in Ecuador en Argentinië wipt over een van beide landen. Om nog te zwijgen van alle andere scenario’s.

Dat de zwartkijke­rs toch een Messiloos WK vrezen, is niet zo gek. In de Ecuadoriaa­nse hoofdstad Quito, met zijn stadion op 2.782m hoogte, wist Argentinië al zestien jaar niet meer te winnen. In zijn laatste vier kwalificat­ieduels wist het slechts één goal af te dwingen: een owngoal van Venezuela…

Zonder Agüero en Dybala

En dat ondanks de derde bondscoach al in deze voorronde: de ultraoffen­sieve Jorge Sampaoli, ex-Sevilla. Die moet het vannacht rooien zonder Sergio Agüero na diens taxiongelu­k vorige maand in Amsterdam. En van Juventusst­er Paulo Dybala vindt Sampaoli dat hij en Messi nog tijd nodig hebben om samen te leren spelen. Dus speelt Dybala niet. Alle ballen op Messi dus. Voor de veranderin­g.(kvu)

 ?? FOTO AFP ?? Alle ogen op Messi bij aankomst in Ecuador.
FOTO AFP Alle ogen op Messi bij aankomst in Ecuador.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium