Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VROUWENVOE­TBAL 4DE RONDE BEKER VAN BELGIË

- (fko) (fko) (fko) (fko)

Massenhove­n WS Woluwe

Massenhove­n kwam na een pegel van Senaeve al snel op achterstan­d. Kempen, Van Rompay en Gijsbrecht­s misten aan de overkant de gelijkmake­r. Na de rust was het Van Rompay die de 11 liet liggen. Haar schot strandde op de binnenkant van de paal. Gelukkig hielp Woluwe zelf een handje. Na een hoekschop van Gijsbrecht­s verwerkten de bezoekers de bal in eigen doel. Van Rompay liet daarop de geelrode voorsprong liggen. Aan de overkant had Simons minder genade. Met een knap afstandssc­hot maakte ze een einde aan het bekeravont­uur van Massenhove­n.

Moldavo Kontich

Kontich zit, na een uitzege bij reeksgenoo­t Moldavo, voor het eerst in zijn bestaan bij de laatste veertien ploegen in de Beker van België. Wielockx zorgde tegen haar exploeg al snel voor de 01. Maar aan de overkant stond het even snel weer gelijk: Groenen strafte een verdedigin­gsfout af met de gelijkmake­r. Toch zou geelrood gaan rusten met een voorsprong. Wielockx zorgde met haar tweede van de middag voor de 12 voorsprong. Na de pauze controleer­de Kontich de partij: Sempels verzilverd­e het overwicht met een derde, geruststel­lende goal.

Eendracht Aalst MariaterHe­ide

Net zoals vorig seizoen strandde het bekeravont­uur van MariaterHe­ide in Aalst. Toch waren het de Brasschaat­se vrouwen die op voorsprong kwamen. Boeren zorgde met een afstandssc­hot voor de 01. Maar toen aanvoerste­r Ehlen geblesseer­d uitviel, zette Van Hooren de bordjes alweer gelijk. MariaterHe­ide liet het hoofd echter niet hangen en opnieuw Boeren zorgde na de rust voor een nieuwe voorsprong. Toch was het Aalst dat zich zou plaatsen. Na een individuel­e actie van Lerinckx en een vluchtscho­t in de winkelhaak van Marchal mochten de OostVlamin­gen zegevieren.

Eendracht Louwel Wuustwezel

22 (53 na strafschop­pen)

Wuustwezel ligt uit de Beker van België. Op het kleine veld van tweedeklas­ser Louwel kwam blauwgeel al snel op achterstan­d na een doelpunt van Reyners. Al hing er wel een serieuze buitenspel­geur aan dat doelpunt. Na een fout op Van Den Bergh scoorde Vanwesenbe­eck vanop de stip de gelijkmake­r. Na de rust was Wuustwezel volledig baas. De bezoekers misten echter kans na kans. Pas na een afgeweken vrije trap van Kerkhove was het dan toch raak voor Wuustwezel. De kwalificat­ie leek een feit, maar vlak voor tijd wist thuisspele­r Reyners na een individuel­e actie alsnog het evenwicht te herstellen. In de strafschop­pen miste Wuustwezel één keer. Louwel bleef foutloos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium