Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben bewezen dat we kunnen terugvecht­en”

Willem Brouwers bezorgt Nijlen in slotfase tweede zege

- (givl)

Nijlen zorgde voor een kleine verrassing door op het veld van Esperanza Pelt met 23 te gaan winnen. Tot twee keer toe kwam blauwwit op achterstan­d en vlak voor tijd moest Luyten ook nog naar de kant met rode kaart, maar de Nijlenaars toonden veerkracht. Zo zorgde Willem Brouwers in de slotminuut met zijn tweede doelpunt van de avond voor de drie punten.

“Ik vond ons in het begin van de match zeker niet slecht spelen”, zegt Brouwers. “Toch kwamen we op achterstan­d. Gelukkig kon Peeters vrij snel gelijkmake­n, zodat we met 1-1 konden gaan rusten. In de kleedkamer zegden we tegen elkaar dat we vol voor de drie punten moesten gaan, want we voelden ons goed.”

Maar toch kwam Nijlen ook na rust opnieuw op achterstan­d.

“Maar door die 2-1 brak de veer niet. Binnen enkele minuten kon ik gelijkmake­n en toen dachten we dat we erover zouden gaan. Maar toen kreeg Luyten zijn tweede gele kaart en vielen we met tien. Dat maakte het lastiger, maar in de slotminuut kon ik dan een bal met de borst over de lijn werken. Mooi was mijn doelpunt niet, maar het leverde wel drie punten op.”

Met een zes op zes is Nijlen nu opgeschove­n naar de elfde plaats.

“We spelen nu niet veel beter dan toen we laatste stonden. We hebben alleen wat meer geluk. We weten dat we kunnen voetballen en dat we tegen elke tegenstrev­er punten kunnen halen. Op Pelt hebben we nu ook bewezen dat we kunnen terugvecht­en. Dat is vooral mentaal een mooie opsteker.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium