Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is aan mij om het de coach zo moeilijk mogelijk te maken”

Wannes Goossens sluit eerste basisplaat­s af met nieuwe zege

- (stdr)

Na een zes op zes en een stevige zege in Diest lijkt Ternesse helemaal boven water te komen. Jeugdprodu­ct Wannes Goossens (20), die in VlaamsBrab­ant zijn eerste basisplaat­s versierde, kon zijn geluk dan ook niet op.

“Die eerste basisplaat­s deed enorm veel deugd”, opent de tweedejaar­sstudent KMO-management. “Ik had het ook niet verwacht. Maar

Charles Arewa (de jongste aanwinst die vorig weekend meteen hoge ogen

had gegooid, red.) kon niet spelen, en dus kreeg ik achteraan mijn kans. Ik was wel wat zenuwachti­g, omdat ik eigenlijk toch een middenveld­er ben. Mijn positiespe­l was gelukkig goed, en ik werd goed omringd door al die ervaring in de ploeg.”

En zo kon Goossens samen met Ternesse de zege pakken in Diest. Goed voor een zes op zes. “Het is knap dat we na die achterstan­d ons toch terug in de match hebben weten te knokken. Dat wil toch iets zeggen. Er was de laatste weken wat scepsis vanuit de buitenwere­ld, maar intern is het vertrouwen nooit aangetast geweest. Die zes op zes doet dan ook geweldig veel deugd.”

Knokken voor basisstek

Goossens zelf hoopt zich vanaf nu in de basis te knokken. “Maar dat wordt niet makkelijk. En eerlijk: ik geloof er ook niet meteen in. We spelen toch een reeks hoger nu. Maar als ik mijn kansen krijg, ga ik ze proberen te grijpen. De coach was althans tevreden na mijn match. Maar goed, ik moet nuchter blijven, de concurrent­ie bij Ternesse is erg groot. Het is aan mij om het de coach elke training en elk weekend zo moeilijk mogelijk te maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium