“Zowel jongeren als mannen met ervaring door het ijs gezakt”

Olse Merksem van voorzitter Guido Hens blijft op zoek naar eerste zege

- (midc)

Het werd geen succesvol handbalwee­kend voor de Antwerpse topploegen. Bij de mannen konden Sasja en Olse Merksem niet voor een verrassing zorgen. En ook de vrouwen van DHW Antwerpen konden niet stunten. Zeker Olse Merksem slaagde er slechts bij momenten in om een vuist te maken tegen Atomix.

In de Rode Loop waren verdedigin­gen en vooral doelmannen Baeyens bij Merksem en Mendes bij Atomix aanvankeli­jk baas. Na vijf minuten stond er zo slechts een 1-1 stand op het scorebord. Maar dan begon de zwanenzang van Olse dat na rust (10-14) nooit dichter geraakte dan 13-16 en vooral door balverlies en technische fouten ver beneden niveau bleef.

“Wij wisten dat wij bij onze jonge bende met wisselvall­igheid rekening moesten houden”, zegt voorzitter Guido Hens. “Alleen hadden we er geen rekening mee gehouden dat ook spelers met BENE-League-ervaring door het ijs zouden zakken. Het feit dat de jeugd volop speelminut­en kreeg, is positief, maar voor de rest kunnen wij uit onze eerste confrontat­ie met Atomix alleen maar veel leren.”

Bij de vrouwen begon DHW Antwerpen tegen landskampi­oen Sint-Truiden uitstekend en na elf minuten stond zelfs een verrassend­e 7-4 voorsprong op het bord. Toen voelde de coach van Sint-Truiden en hij laste een time-out in. Meteen het sein voor de Limburgse vrouwen om een versnellin­g te hoger schakelen. De veer bij de thuisploeg was snel gebroken. DHW bleef nog wel aanklampen tot 1011, maar na rust (10-15) bleken de bezoekers een maatje te groot. Eindcijfer­s: 23-32. Komende zaterdag trekt DHW naar leider Hasselt.