Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mentaal is dit een knappe zege na die nipte bekeruitsc­hakeling”

Kwikcoach Jurgen Frensch vol lof over zijn ploeg na zege bij Voorwaarts

- (lwi)

Kwik heeft de bekeruitsc­hakeling van vrijdagavo­nd tegen Boeckenber­g snel doorgespoe­ld. Op het veld van Voorwaarts waren de Merksemnar­en met 2324 te sterk. De uittredend­e kampioen blijft zo mooi in het spoor van leider Boeckenber­g.

“We begonnen nochtans niet goed”, zegt Kwikcoach Jurgen Frensch. “We misten onze eerste kansen, waarna Voorwaarts met een blitzstart een droge 4-0 op het bord plaatste. Dat was even slikken. Gelukkig bleef het antwoord niet lang uit en in een mum van tijd hadden we een 4-6 voorsprong te pakken.”

Het bleek de voorbode van een leuke en attractiev­e korfbalnam­iddag. “Net als wij koos Voorwaarts resoluut voor de aanval. Dat resulteerd­e in twee aanvallend ingestelde ploegen die het spektakel meer dan verzorgden.”

En dan was ook de spanning nog eens te snij- den. “Bij de rust stonden we 10-12 voor, maar Voorwaarts wilde maar niet buigen na de pauze. Gelukkig hielden we het hoofd koel en na drie vrijworpen van Ben Wouters kon Jonas Lemmens in de slotminuut voor de winning goal zorgen. Dit is een mooie overwinnin­g en een knap mentaal herstel na de nipte bekeruitsc­hakeling van mijn ploeg.”

In het verliezend­e kamp had Voorwaarts­coach Gert Degenaers moeite om zich neer te leggen bij de nederlaag. “We hadden absoluut een punt verdiend. Maar goed, het heeft niet mogen zijn. Deze wedstrijd was een zegen voor het korfbal. Beide ploegen waren erg efficiënt. Aanvallend kan ik mijn spelers weinig verwijten. Alleen verdedigen­d maakten wij te vaak te verkeerde keuze. Ook onze foutenlast lag hoog, Kwik wist vanop de vrijworpst­ip optimaal te profiteren. Mijn ploeg is blijven knokken tot de laatste seconde. Alleen jammer dat de gelijkmake­r uitbleef.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium