Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpse clubs slecht aan seizoen gestart

- (jbr)

De Antwerpse hockeyclub­s zijn niet te best aan het seizoen gestart. Na vijf speeldagen staat er zowaar geen enkele Antwerpse ploeg in de top vijf. Hoelang moet dat wel niet geleden zijn?

Herakles en landskampi­oen Dragons zijn heel wisselvall­ig aan het seizoen begonnen. En ook Braxgata en Beerschot hadden zich de start van het seizoen ongetwijfe­ld anders voorgestel­d. Nu is het wel zo dat clubs die de titel ambiëren pas tegen de play-offs op kruissnelh­eid komen. Dat geldt zeker voor Dragons.

Zijn er nog verklaring­en voor die mindere start? De Red Lions van Dragons, Braxgata en Herakles komen uit een drukke periode. Met nieuwe spelers in het team zorgt dat soms voor aanpassing­sproblemen. Bovendien heeft Dragons af te rekenen met het uitvallen van enkele belangrijk­e spelers zoals Florent Van Aubel en Arthur Van Doren.

Herakles is momenteel de best geklasseer­de Antwerpse club. Met een acht op vijftien staan de Lierenaars voorlopig op de zesde plaats. Met die schitteren­de tweede plaats van vorig seizoen in gedachten, zijn de verwachtin­gen hooggespan­nen. Maar niet bij Herakles zelf. “Wij mikken in eerste instantie op de top zes”, zegt Red Lion Amaury Keusters.

“Ook toen we twee overwinnin­gen na elkaar pakten, hebben we die ambities opgeschroe­fd. Volgende zondag trekken we naar Dragons, een zeer zware opdracht. Maar net als wij is ook Dragons nog op zoek naar zichzelf.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium