Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pop-up Puistenbar weet raad met acne

-

Tot vijf november vindt u in de Wiegstraat een bar gewijd aan acne en andere huidproble­men. Inclusief gratis behandelin­g en ‘puistenpor­no’. Onze jongste redacteur ging op verkenning.

De Puistenbar. Een wansmakeli­jkere naam kan je bijna niet bedenken. Zeker als je weet dat de bar inderdaad helemaal gebaseerd is op de puist. Maar als je het omgetoverd­e pand in de Wiegstraat inloopt, beland je niet in een wereld van pus. Het lijkt eerder een blitse, spierwitte apothekers­zaak. Aan de muren schappen vol middeltjes en pancartes met uitleg over de preventie van puisten en de ontkrachti­ng van enkele mythes. Puisten zijn bijvoorbee­ld niet besmetteli­jk, zo leren we.

Daartussen ook enkele treffende cijfers. “Zowat 85% van alle mensen krijgt ooit te maken met puistjes”, vertelt Tom Verlinden, managing director bij het organisere­nde bedrijf YUN Probiother­apie. “Toch is 72% van de jongeren minder zelfzeker als ze puisten hebben. 43% van de jongelinge­n met acne durft zelfs moeilijker een liefje zoeken.”

YUN Probiother­apie houdt pop-upbar open tot zondag

de vijf november, als reclamestu­nt voor hun producten. Die bestrijden bacteriën met bacteriën. “We zijn daarmee de eerste in de wereld”, vertelt Verlinden.

Wat verderop kunt u een drankje

Eerst een reiniging met die de slechte organismen van de huid verwijdert, daarna een crème met goede bacteriën. Vakkundig worden die gedurende een aantal minuten in je gezicht gemasseerd.

De bovenste verdieping bevestigt dan weer de originele indruk die u ongetwijfe­ld hebt bij de naam van het concept. Een kleine ruimte, met een rustig achtergron­dmuziekje en enkele zitzakken, afgescherm­d met donkere doeken, en een tv met daarop ‘puistenpor­no’. We zien een resem puistjes die uitgedrukt worden en de etter die er als gevolg uitkomt. Naar het schijnt een populair concept op YouTube.

wash,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium