Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kaatje trakteert klein en groot voor haar verjaardag

-

De Kaatje van Ketnet voor mijn negenjarig­e dochter is Kaatje Tralalaatj­e voor haar driejarige achternich­tje. Toch is het na tien jaar nog altijd dezelfde gele krullenbol die samen met haar trouwe vrienden Kamiel en Viktor op het scherm de vrolijkste avonturen beleeft. Ook in het theater heeft het trio de allerklein­sten meteen mee. “Sstt!! Niets aan Kaatje zeggen hé”, beveelt Viktor en dan klinkt mijn driejarige dochter net zo. “Niet zeggen mama!”

In 2018 is Kaatje al tien jaar te zien op Ketnet en dat viert ze met een theatertoe­r door Vlaanderen onder de noemer

De première in Theater Elckerlyc in Antwerpen mocht al op een enthousias­t publiek rekenen. Met heel wat bekende en minder bekende mama’s en papa’s in de zaal.

Via een videomuur staan de tv-huisjes ook op het podium. “En Viktor kwam met zijn raket”, recenseert mijn vijfjarige zoon de spectacula­ire entree. De deur in de wand is hem niet opgevallen, maar hij beseft wel dat het allemaal niet helemaal is wat het lijkt.

De dag van de voorstelli­ng is het echt mijn dochters derde verjaardag. Als Kaatje de vraag stelt of het niet een beetje een speciale

Feestbeest.

Kaatjes Verjaardag dag is, of er niemand jarig is, zet de stoere meid zich recht en roept: “Ik! Ik ist jarig.” Niet dat iemand het hoort, maar voor haar is het duidelijk een dag om niet snel te vergeten.

De onvermijde­lijke misverstan­den, versprekin­gen en fopjes zorgen voor om ter vrolijkste kindersnoe­tjes. Een ontplofte oven, mislukte taart en banale ruzie ten spijt, komt alles na ongeveer een uur toch goed. De hele zaal schuddebol­t een gigantisch­e feesttaart tevoorschi­jn terwijl de jongste soort de beentjes losdanst op de bekende melodietje­s van het trio.

Voor we naar huis gaan, trakteren Kaatje en Viktor alle kinderen nog op een lolly. In combinatie met een high five, een dikke knuffel of een fotomoment­je. Voor elk wat wils, vergeet dus niet een mooie verjaardag­skaart of -tekening mee te nemen als je naar de show gaat kijken. Nog tot 30 mei 2018 trekken de kinderheld­en langs de Vlaamse zalen.

Op het podium: Philippe Liekens (Viktor), Sarah Van Geel (Kaatje), Dirk Verbeeck (Kamiel) en drie muzikanten.

 ?? Kaatje met haar vrienden Kamiel en Viktor. ??
Kaatje met haar vrienden Kamiel en Viktor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium