Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘DE RIDDERS VAN DE RONDE KEUKENTAFE­L’

-

“Ik las zowel de boeken als de strips van

Wat me vooral aansprak, was het ridderlijk­e, het avontuurli­jke en natuurlijk het feit dat hij mooie vrouwen om zich heen had.

De Rode Ridder.

(lacht)”

“Ik ben gek van de boeken van Mark Tijsmans. Het ontstaan van zijn eerste boek maakte ik vanop de eerste rij mee, want toen speelden we nog samen in

Flikken. De Ridders van de Ronde Keukentafe­l

is extra leuk, dankzij de voor Mark zo typische humor.”

“De familiemus­ical vertelt het verhaal van de nog jonge prins Arthur op een eigenzinni­ge manier. Als zijn vader ten strijde trekt, blijven alleen de kinderen en Merlijn achter. En hier worden Arthur en zijn vrienden ridders van de ronde keukentafe­l. Een heel inventieve draai voor een heel bekend verhaal.”

“Ik speel Merlijn, maar ook hier zorgt Mark voor de verrassing. Ik ben niet de oude grijze tovenaar met een lange baard. De wijsheid komt meer van Arthur, die ik vaak op de zenuwen werk als ik weer eens plezant begin te doen. Die onconventi­onele invulling is heel tof om te spelen!” “Dit is echt een bommetje. Een gloednieuw­e creatie, een volledig Vlaamse musical, met zalige muziek en choreograf­ieën. Origineel en tegelijk heel grappig en ontroerend. Het is zo mooi: ik heb nog niet vaak meegemaakt dat ik in tranen op het podium sta.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium