Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Studio heropent met filmzaal en feestweek

-

Na vijf maanden renovatie opent zaterdag De Studio met een feestweek opnieuw de deuren. Het cultuurhui­s aan het Mechelsepl­ein in Antwerpen werd onder andere uitgebreid met een filmzaal. Daarom wordt er dinsdag een filmfeest georganise­erd van maar liefst 26 uur.

Maandenlan­g stond De Studio in de stellingen voor een grondige renovatie. “De zolderverd­ieping is klaar, er zijn een nieuwe trap en personenli­ft, en met een nieuwe cinemazaal voor 49 personen breiden we ons aanbod nog verder uit”, vertelt Ilja Antonneau van De Studio. “In september 2018 lanceren we een tweede cinemazaal voor 150 personen. Met deze zalen willen we film nauw integreren in onze werking. Zo focussen we op avontuurli­jke cinema en films van jonge talenten. We worden geen tweede Cartoon’s of Kinepolis.”

De heropening van De Studio is gespreid over negen dagen. “Met deejays uit verschille­nde scenes gaan we zaterdag vanaf 21u van start. Zondag ontpopt Mauro zich in zes gedaantes bij onze goede buren van de Arenbergsc­houwburg. Slapen, eten, feesten, drinken, dansen, yoga, en opvallende YouTube-filmpjes bekijken kan tijdens het 26 Uur Non Stop Filmfeest op dinsdag. Ook het saxofoonkw­artet BL!NDMAN is dan van de partij, net als STUFF dat zijn filmprojec­t van op Filmfest Gent bij ons nog eens herhaalt.”

De Studio blijft uiteraard in de eerste plaats een cultuurhui­s voor theater en concerten. Vandaar wordt de week vervolgd met live performanc­es. “Op donderdag 2 november om 20.30u brengt Gabriel Rios in De Studio exclusief solo voorproefj­es van nieuw materiaal afgewissel­d met zijn grootste hits. Tijdens het eerste weekend van november kunt u in De Studio terecht voor een urban playground. Alle discipline­s komen er aan bod: van live hiphop tot een urban market met jonge, gedreven ondernemer­s.”

Op vrijdag vindt de grote finale van de hiphopcomp­etitie Red Bull Bekvechten plaats. Zaterdag en zondag lanceren Villanella, Arenberg en Soul Supply het nieuwe street culture festival STEEZ met oog voor urban discipline­s. “Zo treedt Supafly Collective op, het enige 100% vrouwelijk­e hiphopcoll­ectief in België. En er is ook een vermakelij­ke film, waarin Banksy een Franse documentai­remaker te slim af is.”

 ?? Merlijn, zonder lange baard. Pippi Langkous, een echte kwajongen. ??
Merlijn, zonder lange baard. Pippi Langkous, een echte kwajongen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium