Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Culinaire hamburgers en livemuziek in Boechout

-

“Ik had geen specifieke held. Eigenlijk was ik al snel weg van musical. De eerste die ik zag, was ook een sprookje:

toen met Free in de hoofdrol. Ik zie het leven zelf nog altijd als een sprookje.”

Doornroosj­e,

Van 27/10 tot 29/10 in Stadsschou­wburg Antwerpen en op 04 en 05/11 in Capitole Gent. www.musichall.be keukenterm die het beste van de zee op het bord legt naast het beste van het land. Op het podium maken de chefs in duo gerechten die het publiek later ook kan proeven.”

Buiten Wouter Keersmaeke­rs zijn er ook andere culinaire toppers als slager Hendrik Dierendonc­k of chef Filip Claeys van De Jonkman, en tv-boer Wim Lybaert. “Bezoekers kunnen ook deelnemen aan bierworksh­ops of workshops rond kruiden en oliën. Wouter Keersmaeke­rs stelde ook vijf hamburgerc­ombinaties samen: drie met vlees, een met vis en een vegetarisc­he variant. En Cathérine Vandoorne, een van de Radio 2-Madammen, voert gesprekken met culinaire en muzikale gasten.”

Met optredens van Dieter Von Deurne & The Politics, Tin Fingers en Témé Tan komen aan het muziekpodi­um vooral fans van alternatie­ve genres aan hun trekken, maar er is evengoed een optreden van André Brasseur. “Deze 77-jarige toetsenist schreef vaak jingles voor de BRT, terwijl hij de voorbije jaren gewoon achter de piano zat in een restaurant in Namen. Sinds hij drie jaar geleden op Pukkelpop stond, is zijn ster rijzende. Binnenkort brengt Brasseur weer een nieuwe plaat uit.”

Jan De Smet, die de spits mag afbijten in het muzikale luik, kreeg een speciale opdracht. “Uit zijn grote vinylcolle­ctie selecteerd­e hij een zeventigta­l platenhoez­en die opgehangen worden in een speciale expo. Daarnaast komt hij liedjes zingen die zijn opgehangen aan eten.”

Konfijt kent zowel een betalend (22 euro) als gratis luik.

www.konfijt.be

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium