Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heistse Pieter Verelst gaat na solo in Arenbergsc­houwburg

-

Het televisiep­rogramma laat zijn welpen los. Comedian Pieter Verelst (27) uit Heistopden­Berg lanceert als eerste uit de lichting nieuwbakke­n komieken zijn cabaretvoo­rstelling deels ook groepswerk was met de andere deelnemers en een redactie. Voor mijn eigen show, ben ik mijn eigen redactie. Wat ik leuk vond bij was de diversitei­t van het programma. We speelden voor een livepublie­k en namen ook sketches op. Ik had nog nooit sketches gedraaid voor televisie. Het smaakt alleszins naar meer, maar eerst dus het theater in.”

Voor de Leeuwen

Naast zijn eigen voorstelli­ng gaat Pieter in januari 2018 ook in première met een theatervoo­rstelling over – opnieuw – broers. Hij studeerde af aan de toneelscho­ol van Utrecht. Comedian, cabaretier of acteur, in welk vakje mogen we hem steken? “Ik combineer graag. Dankzij die verschille­nde invalshoek­en benader ik het vak acteren uit diverse richtingen. Het is fijn om te schipperen tussen al die discipline­s, ik zie ze niet los van elkaar. De constante switch tussen verschille­nde stijlen beinvloede­n elkaar positief. is zeker geen klassieke comedy. Waarmee ik bedoel dat we niet voortduren­d gaan lachen. Er zitten veel hilarische stukken in – zo hoop ik toch – maar ik wil mijn toeschouwe­rs evenzeer ontroeren of irriteren. Een van mijn grote voorbeelde­n is de veel te vroeg overleden Amerikaans­e komiek Andy Kaufman. Voor mij is hij de meest niet begrepen artiest aller tijden. Een geweldige comedian, maar evenzeer een steengoed acteur. Hij leidde zijn publiek voortduren­d om de tuin en was zijn tijd ver vooruit. Hij wilde meer dan louter de lach. Als er straks een toeschouwe­r tijdens een voorstelli­ng van mij geambeteer­d de zaal uitstapt, vind ik dat geen affront. Dan denk ik: ‘die mens heeft tenminste iets gevoeld en meegemaakt, die komt thuis met een verhaal’.”

Pieter vertelt in ook over zijn jeugd in de ‘anale driehoek’. “Ik groeide op in de regio van Reet, Kontich en Aarschot. Nu woon ik in Heist. Het is te zeggen, ik ben zo vaak onderweg tussen Vlaanderen en Nederland dat ik meer in mijn auto woon. Gemiddeld slaap ik vier nachten per week op een matras in de koffer. ‘Ocharme’, zeggen ze dan. Maar ik doe dat graag, maffen in de wagen. Ik voel me een nomade of troubadour, in de moderne zin.”

De drie mannen van Ypsilanti,

Mijn broer en ik

Mijn broer en ik Jarenlang werkte Arnout Van den Bossche als ingenieur voor grote bedrijven, maar hij won in 2009 Humo’s Comedy Cup en werd toen fulltime comedian. Met

schuimde hij enkele jaren heel Vlaanderen en Nederland af. Dan kwam er en vanavond stelt hij in GC Kadans in Wuustwezel

voor. Daarin geeft Van den Bossche tips om uw opkomende of ingebeelde burn-out in goede banen te leiden.

luisteraar

Beginners

De Relatief Burn-out Comedy,

Burn-out voor

 ?? Arnout Van den Bossche. ??
Arnout Van den Bossche.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium