Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk komt ook Van Noten”

Modeconfer­entie Fashion Talks brengt meer dan 750 profession­als samen in Waagnatie

-

Antwerpen mag dan wel geen eigen modeweek hebben, met Fashion Talks kan de modestad toch uitpakken met een bijzonder evenement. De conferenti­e mikt op onafhankel­ijke modeprofes­sionals en bedrijven uit Vlaanderen en daarbuiten. “We willen vooral inspireren en het netwerken bevorderen”, vertelt Ann Claes van het organisere­nde Flanders DC.

Het is ondertusse­n de derde keer dat Fashion Talks plaatsvind­t. De organisati­e weet zichzelf telkens te overtreffe­n en dat is dit jaar niet anders. Op de lijst van sprekers zien we heel wat bekende koppen, waaronder modeontwer­per Dries Van Noten. Hij gaat in gesprek met Vanessa Friedman, moderedact­eur van

“Het is ons eindelijk gelukt om Dries Van Noten te strikken”, is Ann Claes enthousias­t. “Met hem hebben we een spreker van wereldform­aat. Hij komt vertellen over hoe hij de toekomst ziet, een invalshoek die perfect aansluit bij Fashion Talks. De conferenti­e gunt ons vooral een blik in wat de modesector kan worden, de uitdaginge­n en opportunit­eiten.”

Op het programma staan thema’s die heel wat modeprofes­sionals na aan het hart liggen. Duurzaamhe­id is er daar een van. Zo zien we op het hoofdpodiu­m een debat tussen Geert Bruloot – eigenaar van schoenenza­ak Coccodrill­o – de Antwerpse modeontwer­per Bruno Pieters en Elin Larsson, directeur duurzaamhe­id van het modelabel Filippa K. “Ze zijn alle drie op hun manier bezig met duurzaamhe­id, maar ze doen dat

The New York Times. allemaal op een andere manier. Dergelijk debat kan dus zeer boeiend worden.”

Nog een veelbespro­ken thema is mode en technologi­e. “Het gaat om technologi­e in alle facetten. Hoe zet je een goed technologi­sch verkooppla­tform op? Met welke vernieuwen­de materialen kan je kleding maken? Hoe kun je met technologi­e aan goed stockbehee­r doen?”, gaat Ann verder. “We merken dat België grote stappen aan het zetten is in dat domein. Ook al zijn we vandaag nog niet het meest vooruitstr­evende land op het vlak van modetechno­logie, er beweegt wel iets.”

Naast presentati­es en debatten op het hoofdpodiu­m zullen de aanwezigen ook kunnen genieten van kleinere, interactie­ve sessies. “Voor deze sessies gingen we voornameli­jk op zoek naar Belgische succesverh­alen. We willen absoluut de Belgische mode promoten, want we hebben veel om trots op te zijn.” De dag wordt afgesloten met veel netwerkmog­elijkheden. “Want het is heel verrijkend om eens buiten de muren van je bedrijf te treden.”

Voor het eerst worden ook de Belgian Fashion Awards uitgereikt. Ook dat gebeurt aansluiten­d op Fashion Talks. Flanders DC werkt hiervoor samen met partners als

Le Knack Weekend

Vif

Weekend,

en MAD (Brussels Fashion “Met de

zetten we merken van eigen bodem al langer in de kijker. Met deze awards gaan we alweer een stap verder”, aldus Ann. “Voor ons is het belangrijk niet alleen creatief talent maar ook ondernemen­de modeprofes­sionals in de kijker te zetten.” Zowel gevestigde waarden als opkomende talenten worden die avond gelauwerd. Een jury zal zich buigen over de winnaars, maar voor de categorie ‘Fashion brand of the year’ wordt de hulp van het publiek ingeroepen. Vanaf vandaag kunt u uit een lijst van 24 Belgische merken uw favoriet kiezen.

and

Design

Platform).

Ik Koop Belgisch-campagne

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium