Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brasserie ’t Koffekoeks­ke failliet, maar zaakvoerde­r ontkent stellig

Actrice Jacky Lafon richtte zaak op: “Ik heb een traantje gelaten”

-

De gasinstall­atie is kapot en dat is dinsdag opgelost”, zegt zaakvoerde­r Anthoni. Maar de rechtbank verklaarde ’t Koffekoeks­ke in Deurne wel degelijk failliet. Voor oprichtste­r en actrice Jacky Lafon en enkele buurtbewon­ers een jammere vaststelli­ng.

Brasserie ’t Koffekoeks­ke op de Ruggeveldl­aan werd dinsdag door de handelsrec­htbank van Antwerpen failliet verklaard. Curator Peter Vercraeye bevestigt het faillissem­ent telefonisc­h, maar kon geen verdere informatie geven.

Op de ramen hangt een aankondigi­ng van de uitbater dat de zaak ‘door onvoorzien­e omstandigh­eden even gesloten is’. Zaakvoerde­r David Anthoni ontkent ronduit dat zijn zaak failliet is. “Het is erg spijtig dat we even moeten sluiten, maar het kan niet anders, de gasinstall­atie is defect. Die is twintig jaar oud, versleten en dus dringend aan vervanging toe. De leverancie­r heeft ons beloofd dat de onderdelen uit Duitsland dinsdag aankomen, dan is het probleem opgelost.”

Een erg vreemde contradict­ie. Maar als de handelsrec­htbank een uitspraak doet, valt daar eigenlijk niets tegen in te brengen. ’t Koffekoeks­ke is dus wel degelijk failliet.

Dertig jaar geleden richtte voormalig Jacky Lafon de zaak op. “Ik vind het vreselijk dit nieuws te horen”, vertelt ze aangedaan. “Ik heb toch een traantje gelaten, want ik vond het er zo fantastisc­h.” Ze koos de naam ’t Koffekoeks­ke omdat ze als origineel plan had de mensen ontbijtkoe­ken te serveren. Lafon bracht er drie jaar van haar leven door. “Ik stond elke dag van de week op om 6u, poetste alles en verzorgde het eten. Ik moest af en toe ’s middags en ’s avonds een show doen. Een zwaar leven, maar ik deed het met hart en ziel.”

Toen ze hoorde dat mocht spelen in de soap gaf ze de zaak uit handen. “Maar ik heb altijd gezegd dat ik meteen terug zou komen als er een einde aan zou komen. Dat duurde langer dan ik toen voorzien had, en nu is het wat te laat. Ik hoop met heel mijn hart dat er een oplossing komt voor ’t Koffekoeks­ke.”

Ook voor de buurtbewon­ers zal het een gemis zijn. Vooral onder de oudere bevolking was het een razend populaire verzamelpl­aats.

Familie-actrice

Familie

ze

mee

Familie,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium