Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man boort per abuis door burenmuur en ontdekt wietplanta­ge

300 cannabispl­anten aangetroff­en in woning

- SAM REYNTJENS

In een huis in de Windmolens­traat is woensdag een drugsplant­age ontdekt. Dat gebeurde toen de buurman per ongeluk door de muur boorde.

De plantage werd volgens verschille­nde bronnen toevallig ontdekt door de buurman, die woensdag aan het klussen was in zijn woning. “Bij het boren stootte hij door de muur”, luidt het. “Daardoor zag hij dat er bij zijn buren een cannabispl­antage ingericht was.”

De politie kwam ter plaatse en in de ruimte werden liefst driehonder­d wietplante­n aangetroff­en. Na onderzoek ter plaatse werd het gebouw verzegeld. Het parket wil voorlopig geen commentaar geven over de plantage. Ook of er iemand opgepakt werd, was gisteren niet duidelijk.

Het verzegelde gebouw is eigendom van een ondernemer die in de buurt een grote zaak heeft. “Ik weet niets van een plantage”, komt de man uit de lucht vallen wanneer we hem contactere­n over de politieinv­al. “Het gebouw verhuur ik al enkele maanden, sinds mei of juni. De huurders betalen steeds correct. Nu u het zegt, is het wel zo dat meneer al een tijdje niet meer bereikbaar is”, bedenkt hij zich.

De huurders zijn een Nederlands koppel dat in het Statiekwar­tier woont. In de zomer richtten ze op het adres in de Windmolens­traat nog een bedrijfje op. “Ze wilden iets met kleding doen”, vertelt de huisbaas.

Het onderzoek naar de cannabispl­antage is momenteel in handen van de lokale recherche.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO SARE ?? Het verzegelde pand in de Windmolens­traat. Of de huurders zijn opgepakt, is voorlopig onduidelij­k.
FOTO SARE Het verzegelde pand in de Windmolens­traat. Of de huurders zijn opgepakt, is voorlopig onduidelij­k.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium