Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bezoeker Bobbejaanl­and in levensgeva­ar

- (ram/bvdl)

In het pretpark Bobbejaanl­and in Lichtaart (Kasterlee) is een 67jarige bezoeker zaterdagna­middag gevallen in de attractie Aztek Express. De man was gisteravon­d nog altijd kritiek.

De Aztek Express is een rups zoals je die vaak op kermissen ziet. “Het slachtoffe­r was met gezelschap in het park”, zegt woordvoers­ter Peggy Verelst van Bobbejaanl­and. “Bij het instappen is hij tussen twee gondels gevallen. De attractie stond op dat moment stil. De man belandde meters diep onder de attractie. Onze mensen hebben meteen de eerste zorgen toegediend. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. Niemand van zijn gezelschap of van de andere omstaander­s heeft het ongeval zien gebeuren. Dat maakt het voor ons moeilijk om na te gaan wat er juist is misgegaan.”

Slachtoffe­r V.D. liep levensgeva­arlijke verwonding­en op. Zijn toestand was zondagavon­d nog kritiek.

Attractie gesloten

Uit respect voor het slachtoffe­r bleef de attractie dicht, het park zelf bleef wel open. De directie van Bobbejaanl­and besliste ook om het vuurwerk na de nocturne zaterdag af te gelasten.

“Het is nog niet duidelijk wanneer de attractie weer opent”, zegt Peggy Verelst. “We bekijken dat van dag tot dag.”

Aztek Express staat sinds 1996 in Bobbejaanl­and. De attractie wordt jaarlijks gekeurd door de firma TÜV en het personeel van Bobbejaanl­and doet dagelijks controle.

Tweede incident in korte tijd

Het was de eerste keer in de geschieden­is van Bobbejaanl­and dat iemand gewond geraakte bij het instappen in de Aztek Express. Het ongeval is wel het tweede in korte tijd in het pretpark. In augustus raakten vijf bezoekers lichtgewon­d toen twee karretjes van achtbaan Typhoon met lage snelheid botsten. Die attractie bleef toen tien dagen gesloten.

 ?? FOTO
BART VAN DEN LANGENBERG­H ?? De ambulance bracht de levensgeva­arlijk gewonde bezoeker weg.
FOTO BART VAN DEN LANGENBERG­H De ambulance bracht de levensgeva­arlijk gewonde bezoeker weg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium