Gazet van Antwerpen Stad en Rand

30 jaar en baas van 80 mensen

Antwerpena­ar Jorik Rombouts zet met Rombit vol in op digitalise­ring van systemen

-

Het Antwerpse technologi­ebedrijf Rombit zoekt twintig extra werknemers. “We zijn de voorbije vijf jaar al van nul naar zestig medewerker­s gegaan”, zegt de 30jarige bedrijfsle­ider Jorik Rombouts. Van onze redacteur in Canada

Rombit is een van de bedrijven die met de stad Antwerpen op economisch­e missie is in Canada. “70 tot 80% van onze nieuwe contracten komt voort uit dit soort missies omdat zakenmense­n dan tijd hebben om naar ons te luisteren”, zegt Jorik Rombouts. “Soms maken ze zelf van onze diensten gebruik, soms vertellen ze ons verhaal door. Economisch­e missies leveren ons dus rechtstree­ks én onrechtstr­eeks contracten op.” Rombouts heeft met Rombit een platform ontwikkeld dat bedrijven geld laat besparen door digitalise­ring. “We hebben al heel wat opdrachten uitgevoerd voor bedrijven in de Antwerpse haven. We maken het een baggeraar als DEME bijvoorbee­ld makkelijke­r om de schade aan buizen op te meten. Normaal moeten ze die aan land brengen om te kijken of er schade is. Dankzij onze technologi­e kan DEME dat vanop afstand controlere­n”, zegt Rombouts.

Rombit heeft ook een platform ontwikkeld om parkeerver­bodsborden via internet aan te vragen. Er zit een QR-code in, waardoor voorbijgan­gers met de smartphone kunnen controlere­n of de borden er terecht staan, of eigenlijk al weg hadden moeten zijn. “Dat platform wordt onder meer gebruikt in Antwerpen, Mortsel, Wommelgem, Aartselaar en de gemeenten in de politiezon­es Minos en Hekla”, zegt Evert Bulcke, strategisc­h directeur van Rombit.

De komende weken gaat het bedrijf ook driehonder­d slimme verbodsbor­den testen in de stad Antwerpen. “De begin- en einddatum op die slimme borden zullen niet meer met krijt worden geschreven, maar door de bevoegde diensten vanop afstand worden ingegeven. En als iemand zo’n bord steelt, gaat een alarm af”, zegt Rombouts.

Rombit praat met steden als San Francisco en Praag over gelijkaard­ige toepassing­en. “Daar kijken ze naar Antwerpen als testlabo. Onze stad is de enige ter wereld met een signalisat­ie die op afstand wordt gedaan”, zegt Bulcke.

Rombit is vijf jaar geleden opgericht en heeft nu al zestig mensen in dienst. “Dat zijn dan voornameli­jk programmeu­rs en technici”, zegt Rombouts. “Maar voor ons was het vrij makkelijk om die te vinden. We hebben een uitstekend­e werksfeer. Er is zelfs een pingpongta­fel op de werkvloer. Onze werknemers zijn hoog intelligen­t, waardoor we heel interessan­te discussies kunnen voeren. We hebben ook truien met onze firmanaam op. Onze mensen dragen die zelfs buiten de uren.”

Omdat de nieuwe opdrachten blijven komen, zoekt Rombit nog eens twintig nieuwe werknemers tegen eind dit jaar. “Vooral dataanalis­ten, projectman­agers, ingenieurs en verkopers”, zegt Rombouts. “Tegen eind 2020 wil ik nog eens zeventig mensen aanwerven, zodat we met 150 zijn. Er valt nog veel te digitalise­ren in de Antwerpse industrie, waardoor we nog een pak nieuwe jobs kunnen creëren.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium