Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit wens je niemand toe”

Gangster knevelt Willy (70) tijdens overval in woning

-

Een onbekende heeft zaterdagoc­htend een brutale overval op een gepensione­erde politieman gepleegd. Het slachtoffe­r werd geslagen en gekneveld. De dader vluchtte weg met geld en horloges.

In zijn woning in de Hof ter Heidelaan bekomt Willy Packolet (70) nog van wat hem zaterdagoc­htend overkwam. “Ik wilde de gordijnen in de veranda gaan opendoen toen ik plots gestommel hoorde”, vertelt de man. Voor hij het wist stond de hoofdinspe­cteur op rust oog in oog met een inbreker. “Hij zat onder de tafel en sprong recht, hij droeg een kap en een sjaal voor zijn gezicht.”

De inbreker had een koevoet vast en bedreigde Willy. “Hij greep me vast en zei dat ik me stil moest houden of hij zou me de kop inslaan”, vertelt het slachtoffe­r. Willy kreeg enkele vuistslage­n en werd vervolgens gekneveld met duct tape. “Hij kleefde tape op mijn mond, bond mijn armen op mijn rug en tapete ook mijn enkels bij elkaar.”

De overvaller zocht geld en juwelen. “Hij vroeg waar de brandkast was, maar dat heb ik niet eens.”

Toen Willy zei dat er in de slaapkamer een beetje geld lag, troonde de overvaller hem mee naar boven. “Hij maakte mijn voeten los zodat ik de trap op kon. Ook mijn blinddoek deed hij af.”

In de slaapkamer toonde Willy het geld. “Toen ging gelukkig de deurbel, het was de poetsvrouw. Ik maakte hem wijs dat het om een vrouw ging die elke dag kwam kijken en die de politie zou bellen als ik niet open deed.” De overvaller vluchtte weg langs de tuin. “Ik kon beneden geraken en kreeg met mijn vastgebond­en handen toch de deur open. De poetsvrouw heeft dan de politie verwittigd.”

In het ziekenhuis bleek Willy op het eerste gezicht geen breuken te hebben. “Mijn oogkas en mijn tanden doen pijn. Zo’n overval wens je echt niemand toe. Ik was bang. Ik heb de laatste tijd nogal veel meegemaakt, daardoor ben ik emotionele­r”, pinkt Willy een traan weg.

De dader, volgens Willy een ‘Roemeens type’ vluchtte weg. Hij vergat in zijn vlucht de rol duct tape. Mogelijk levert die nuttige sporen op. Het labo kwam ter plaatse. “Het onderzoek loopt”, bevestigt het parket. “Er werd nog niemand opgepakt.”

Volgens Willy had de dader zich goed voorbereid. “Hij ging profession­eel te werk. Ik ben er zeker van dat hij me in de gaten hield.”

SAM REYNTJENS

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium