Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE 13E SPEELDAG

-

De sterren van PSG likkebaard­en al. Als Anderlecht morgen in het Parc des Princes even zwak verdedigt als zaterdag tegen Eupen, dan krijgen ze rammel van Neymar en co. Aan de Kehrweg gaf paarswit bijna een 03voorspro­ng uit handen en dat terwijl het tegen PSG moet dromen van een puntje. De citytrip naar Parijs wordt er eentje met knikkende knieën.

Anderlecht lijkt momenteel schrik te hebben van een al te grote voorsprong. Na de 1-4 in Mechelen zakte paars-wit in elkaar (3-4) en in Eupen was het weer van dat na de 0-3-voorsprong. “Weet je wat het is?”, aldus trainer Hein Vanhaezebr­ouck. “Het achteruit lopen zit nog diep in deze ploeg ingebakken. Tot voor kort werd hier vanuit een andere filosofie gevoetbald, hé. Het vraagt tijd om dat eruit te krijgen, want sommige jongens doen het niet eens bewust. Maar dit is niet mijn spel: wie terugplooi­t, slikt tegengoals.”

De defensie - zonder Kara (rust voor zijn knieën) en Spajic (enkel) - kwam inderdaad zwaar onder druk te staan. “We kunnen echt goed voetballen”, legde Sofiane Hanni uit. “Waarom doen we dat dan geen 90 minuten? We vergaten te blijven combineren en Eupen achter de bal te laten lopen. Zo hadden we ze wel doodgeknep­en, hoor.”

Wellicht is het nog een fysiek probleem. Alleen Adrien Trebel blijft 90 minuten tempo maken, maar bij gasten als Gerkens en zelfs Kums is het bobijntje sneller af. Physical coach Gino Caen laat de spelers niet voor niets soms twaalf kilometer lopen op training. “Na verloop van tijd zetten we te weinig druk op de tegenstand­er”, wist ook Sven Kums. “Zo kreeg Eupen ruimte om tussen de linies te spelen. Nu kwamen we nog goed weg, maar als we dat doen tegen Neymar, Mbappé en Cavani, krijgen we het ontzettend moeilijk.”

Pieter Gerkens riep wel nog verzachten­de omstandigh­eden in. “Als je op

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium