Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop dat dit de zoete inval wordt”

Oud-stewardess heropent kindvriend­elijk restaurant Sensunik

-

Ik hoop dat dit een restaurant voor alle generaties kan zijn”, zegt Sophie Raemdonck over het kindvriend­elijke restaurant Sensunik, dat ze dinsdagavo­nd weer opent. “Daarom hebben we ook een bar geïnstalle­erd, waar we kleinere hapjes serveren.”

Medio december namen de vorige uitbaters afscheid van restaurant Sensunik, waar kinderen op de bovenverdi­eping naar hartenlust kunnen ravotten. Zij bedachten dus een formule waarbij kinderen en volwassene­n allebei even welkom waren in het restaurant.

“Ik zou gek zijn, moest ik die formule opgeven”, zegt Sophie Raemdonck, die de zaak heeft overgenome­n. “We waren hier zelf af en toe klant. Toen ik hoorde dat de zaak over te nemen was, had ik niet veel tijd nodig om te beslissen. Ik volgde mijn buikgevoel en hapte toe.”

Sophie komt niet volledig onbeslagen op het ijs. Voor ze onbetaald vrij nam om voor haar zoontje te zorgen, was ze vijftien jaar lang onafgebrok­en stewardess voor verschille­nde Belgische luchtvaart­maatschapp­ijen. “Die gastvrijhe­id heb ik wel in me”, zegt ze beslist. “Ik denk dat die in een restaurant niet anders is dan in een vliegtuig.”

“We hebben wel een klus achter de rug”, wijst ze op de renovatie die het restaurant onderging. “Het is een prachtig pand, maar het had een opfrisbeur­t nodig. Maar dat is niet slecht, zo leer je het huis kennen en zet je het naar je hand.”

“Zo hebben we de bar op het eerste uitgebouwd. We serveren er hapjes voor mensen die even moeten wachten, of voor klanten die snel weer weg moeten. Het mag dus best wel een zoete inval worden. Op het gelijkvloe­rs hebben we een extra toilet geplaatst, voor mensen die minder goed ter been zijn. En op de eerste verdieping hebben we een groene Wintergard­en ingericht, die kan worden afgesloten en is perfect voor een besloten zakenlunch, een familiedin­er of gewoon een rustig etentje.”

In de keuken richt chef Amber De Wispeleir zich op Vlaams-Franse gerechten. “Normaal toch, want dat is onze trots”, zegt Sophie. “We willen eerlijke gerechten brengen en werken alles vers af: verse mayonaise, zelf gesneden frietjes, handgesned­en steak tartaar...”

“Vanaf acht personen zijn arrangemen­ten mogelijk. We hebben een zestal menuvoorst­ellen”, aldus Sophie. “Voor het overige weken we à la carte, met voorgerech­ten van 11 tot 18 euro en hoofdgerec­hten tussen 19 en 32 euro. Daarbij zijn zeker onze groenten te vermelden”, vindt ze. “We hebben niet alleen een als gerechtje. Ook alle bijgerecht­en: witloof, kropsla of een gemengd slaatje zijn vers en à la minute bereid.”

Natuurlijk krijgen kinderen een apart menu. Ouders die ze boven laten eten, kunnen gerust zijn: de oppassers zien erop toe dat eerst het bordje leeg is voor er wordt gespeeld.

groentetui­n Over drie kamers verdeeld, is er voldoende speelgoed voor een doorsnee klas, wat een bijkomende garantie is voor een rustig middagje of avondje uit. Om ouders die extra luxe te gunnen, is Sensunik tijdens half trimestrië­le vakanties en op feestdagen geopend. “Dit jaar sluiten we met kerst en Nieuwjaar, omdat we niet weten of er voldoende vraag is.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium