Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oesterbar komt (terug) naar markt

-

Na een korte onderbreki­ng staat Philippe Hawinkel zaterdag weer op de markt met zijn Oesterbar. “De naam en het concept zijn licht veranderd, want we werden te vaak gekopieerd”, zegt Hawinkel.

Een kraam waar je kreukels, garnalen, krabben en kreeften koopt per gram, waar je je eigen plateau samenstelt en van waar je bereide kreeft voor thuis meeneemt. Dat is in een notendop het nieuwe concept van Philippe Hawinkel, dat wordt voorgestel­d op de zaterdagma­rkt.

“Na het faillissem­ent van restaurant Plateau Royal ben ik even weggebleve­n van de markt”, geeft Philippe Hawinkel toe. “Want het doet pijn als je alles moet afgeven, terwijl je dag en nacht heb gewerkt om iets te bereiken.”

“Het gaf me wel de gelegenhei­d te herbronnen”, zegt een strijdvaar­dige Hawinkel. “We hebben het Oesterkraa­m herdoopt in Oesterbar, maar er is meer.”

“Zo komen er plateaus die je zelf kan samenstell­en. Dat is mogelijk omdat we geïnvestee­rd hebben in een koeltoog, waaruit de mensen zelf kunnen kiezen wat ze willen eten. Het kraam wordt dus groter, het aanbod blijft min of meer hetzelfde, maar we verkopen meer vis en schaaldier­en per gram. De grotere toonbank laat ons toe om kreeft te bereiden om mee te nemen. Daar voegen we wel cocktailsa­us en mayonaise bij, maar geen garnituur. Daarvoor is de markt groot genoeg”, lacht hij.

“We hebben het assortimen­t oesters nog wat uitgebreid en als het wat kouder wordt serveren we bouillabai­sse met rouille.

Voorlopig verschijnt de Oesterbar uitsluiten­d op de zaterdagma­rkt. “We proberen nog wel een locatie te vinden voor de Vogelenmar­kt op zondag. Maar we hebben al boekingen voor privéfeest­en. We doen ook recepties, openingen en allerlei feestjes.”

“Nu wordt het nog even druk om alles klaar te hebben tegen zaterdag. Onder onze nieuwe tenten zullen klanten droog en warm staan. Marinewink­el Landtmeter­s zorgt voor nieuwe schorten en laarzen in de typisch gele kleur van echte zuidwester­s

(hoed van oliedoek die zeevissers dragen bij regenweer, red.).”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium