Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ontwerp is niet goed, aanleg niet beter”

Zebrapad nieuw kruispunt komt uit op borstwerin­g

-

Het Agentschap Wegen en Verkeer zit verveeld met de aanleg van een nieuwe oversteekp­laats aan de Noordersin­gel en de Turnhoutse­baan. Het zebrapad loopt daar uit op de borstwerin­g van een tunnel.

Sinds enkele dagen wordt er op sociale media duchtig en ook wel meewarig gelachen met een foto van het kruispunt van de Noordersin­gel en de Turnhoutse­baan ter hoogte van het gebouw van de federale politie.

Het kruispunt werd recent heraangele­gd, maar over het zebrapad werd blijkbaar niet al te goed nagedacht. Ongeveer twee derde van de oversteekp­laats komt uit tegen de borstwerin­g van de premetrotu­nnel die onder het kruispunt vertrekt.

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid zit men verveeld met de bizarre aanleg. “Het is duidelijk dat er een onvolkomen­heid in het ontwerp zit”, zegt woordvoerd­er Jef Schoenmaek­ers. “Die onvolkomen­heid is klaarblijk­elijk door alle controle geraakt. Het ontwerp zit dus niet goed en het is er niet beter op geworden bij de aanleg.”

Het AWV wil het probleem zo snel mogelijk verhelpen. “Dit is heel vervelend. We gaan het probleem zo snel mogelijk verhelpen.” Daarvoor zal de paal van het verkeersli­cht verplaatst worden en zal het fietspad een beetje aangepast worden. “Het zebrapad zal versmald worden, want het heeft geen nut het breed te houden als men dan tegen een muur aanloopt. We doen dit nog tijdens de termijn van de werken.”

Dat het zebrapad ondanks het slechte ontwerp toch geschilder­d werd, doet vragen rijzen. “We gaan uiteraard bekijken hoe het komt dat dit toch zo aangelegd is”, besluit Schoenmaek­ers.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium