Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tafelen in opgefrist Neerlandho­f

-

Het Neerlandho­f, het ontmoeting­scentrum in de Neerlandwi­jk, heeft een nieuwe uitbater. Met zijn achtergron­d als kok, wil Luk Terwingen zijn klanten op zondag culinair verwennen.

Terwingen draagt dertig jaar ervaring in de horeca met zich mee. Laatst was hij als kok aan de slag in Salons van Edel in het vroegere kasteel Hof ter Beke.

“Ik kwam als bij toeval in het Neerlandho­f omdat mijn echtgenote met de bingo een diner voor twee personen had gewonnen. Het eten was best lekker, maar op het vlak van presentati­e zag ik direct hoe het veel beter zou kunnen. Toen ik vernam dat er een nieuwe uitbater werd gezocht, was ik meteen geïnteress­eerd. Ik voelde dat ik hier het verschil kon maken.”

“Bovendien was het altijd een stille droom geweest om ooit mijn eigen zaak op te starten. Dit leek me het uitgelezen moment. Ik had een heel positief gesprek met de Neerlandra­ad en zij gingen onmiddelli­jk in op mijn vraag om het interieur te vernieuwen.”

Omdat Terwingen zelf het café wil runnen, kan hij niet al zijn tijd in de keuken spenderen. Maar daar heeft hij wat op gevonden. “Ik wil vooral op zondag mijn klanten verwennen met een verzorgd driegangen­menu aan een betaalbare prijs. Omdat zaterdag de sluitingsd­ag is, heb ik ruimschoot­s de tijd om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Met alleen maar verse producten. In de week kan je dan kiezen van de kaart.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium