Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp geeft zege weg, maar blijft mooi in top zes

-

Moeskroen - Antwerp was het duel tussen de twee revelaties van het seizoen. Al waren beide teams de voorbije weken wat weggezakt, de Great Old met 4 op 12. Het deed coach Bölöni ingrijpen. Jelle Van Damme mocht dit seizoen voor het eerst starten, in de plaats van de geblesseer­de Sall. Owusu nam weer voorin zijn plaats in voor Obbi Oulare en Geoffry Hairemans startte voor het eerst op de bank, Yatabaré opereerde naast Haroun.

“Om centraal op het middenveld meer kracht te hebben”, was de uitleg van Bölöni, maar het bleek niet de beste ingeving van de coach. Vooral dan omdat de bezoekers snel op achterstan­d kwamen, toen een hoekschop na nog geen tien minuten via het hoofd van Bolingi plots voor de voeten viel van De Medina stond het al 1-0. Bölöni achteraf fijntjes: “Nochtans hebben wij geen gebrek aan lengte.”

Een perfect scenario voor de thuisploeg die rustig, maar strak georganise­erd achterover kon leunen. Waarop al snel het manco van Antwerp bovenkwam. Een gebrek aan technisch vermogen als het zelf het spel moet maken. En het ontbreken van Hairemans, die op het halfuur dan wel de geblesseee­rde Yatabaré verving, deed er geen goed aan, Vooral ook omdat Rodriguez een snipperdag had genomen. De bezoekers dwongen wel overwicht af, maar voetbalden al te slordig, met al te snel diepe ballen. En dat begrepen ze ook.

“De tweede helft kreeg een andere gezicht”, analyseerd­e Bölöni. “We herstelden ons spel en konden meer diepgang brengen.”

En dan kwam plots dat ene goeie moment. Batubinsik­a stuurde gevat invaller Ardaiz centraal diep weg, de jonge Uruguyaan, pas 18, hield De Medina af en besloot knap naast Bailly in doel (1-1). En Antwerp duwde door. Met een tweede treffer als beloning, veel hebben ze niet nodig. Bailly pareerde op hoekschop van Hairemans eerst nog wel de kopbal van Batubinsik­a, maar Borges maakte dan toch af. Antwerp zegezeker leek het, maar in de slotminuut was daar weer die dekselse De Medina, deze keer met het hoofd. De eerste keer in de basis en twee goals. “En zeggen dat ik nog nooit scoorde”, stamelde het Anderlecht-product achteraf. Bölöni kon er niet om lachen: “Wat daar is mislopen, moet ik toch nog eens goed bekijken.”

Maar dan opgewekt tot zijn vriend en landgenoot Mircea Rednic: “Jullie verloren al een paar keer in de slotminuut, zeker? De voetbalgod­en zijn rechtvaard­ig, Mircea.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Ardaiz scoorde gisteren zijn eerste doelpunt voor Antwerp.
FOTO PHOTO NEWS Ardaiz scoorde gisteren zijn eerste doelpunt voor Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium