Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dewinter en Wilders kondigen massademon­straties aan

-

Filip Dewinter werd vrijdag tegengehou­den aan de grens met de gemeente Molenbeek. Dat gebeurde nadat zijn geplande ‘islamsafar­i’ niet mocht doorgaan, maar de politicus toch naar de gemeente probeerde te trekken. Eerder had Wilders al massademon­straties aangekondi­gd als reactie op het verbod.

Filip Dewinter (Vlaams Belang) en Geert Wilders (PVV) kondigen massademon­straties aan tegen de “islamiseri­ng van onze landen”. Volgens Wilders gaat het om “democratis­ch en geweldloos verzet”. “Het zijn onze landen en die landen moeten we gaan terug veroveren. Nederland is van de Nederlande­rs. België is van de Belgen”, zegt Wilders tijdens een persconfer­entie naar aanleiding van het verbod op de ‘islamsafar­i’ in Molenbeek.

Uitwisseli­ng van demonstran­ten

Er komt ook een uitwisseli­ng van demonstran­ten tussen Vlaanderen en Nederland. De eerste afspraak is al voor volgende week dinsdag in Gent. Daar protesteer­t het Vlaams Belang tegen de komst van de grootste moskee van Vlaanderen. “Die actie stond al gepland”, zegt woordvoerd­er Sam Van Rooy. “Het is wellicht te kort dag om dan al Nederlande­rs te verwachten.” Het idee werd voorgestel­d nadat de burgemeest­ers van Molenbeek en BrusselSta­d de zogenaamde ‘islamsafar­i’ verboden hadden. Dewinter ging daarop, zonder Wilders, tot aan de grens van Molenbeek, waar hij werd tegengehou­den door de politie. Dewinter herhaalde dat Molenbeek nu officieel een islamitisc­he no go-zone is geworden. “Molenbeek is van ons allemaal en kan en mag nooit ten prooi vallen aan de radicale islam. Ik ben hier helemaal alleen, niet om te betogen of om actie te voeren. Ik kom alleen kijken in hoeverre Molenbeek ontoeganke­lijk is.” Beide politici gaan in beroep tegen het verbod.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium