Gazet van Antwerpen Stad en Rand

23-jarige man ontkent verkrachti­ng ondanks DNA en vingerafdr­ukken

Twee vrouwen aangerand in Hove en Wilrijk, vijf jaar cel geëist

-

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel geëist tegen Abdel El A. wegens de brutale verkrachti­ng en aanranding van twee jonge vrouwen, in Hove en Wilrijk. Ondanks stevige bewijslast blijft de man ontkennen.

Het heeft er alle schijn van dat het gerecht en de politiedie­nsten een beginnende serieverkr­achter hebben kunnen stoppen. Abdel El A., een student architectu­ur, sloeg volgens het Openbaar Ministerie twee keer toe in de periode april-mei van vorig jaar. De jongeman ging daarbij extreem gewelddadi­g te werk. El A. sloeg voor de eerste keer toe in de nacht van 21 april 2016, toen de 23-jarige C.S. na een nachtje stappen terugkeerd­e naar de ouderlijke woning in de Groenenbor­gerlaan in Wilrijk. Toen de jonge vrouw aanstalte maakte om de woning van haar ouders binnen te gaan, werd ze besprongen door de beklaagde. Hij sleurde haar aan haar haren in de voortuin en probeerde haar onderbroek naar beneden te trekken. Hij probeerde haar ook met zijn geslachtsd­eel te penetreren, wat niet lukte, omdat het slachtoffe­r zich hevig bleef verzetten. De jonge vrouw smeekte de man om te stoppen. “Ik ben een mens, neem alles wat je wil, maar verkracht me alstublief­t niet.” De jonge vrouw vocht twintig minuten lang en uiteindeli­jk sloeg de dader op de vlucht.

Jeugdhuis

Een maand later lag Abdel El A. op de loer in Hove, in de buurt van het jeugdhuis. Toen de 22-jarige M.A. voorbijfie­tste, haalde hij haar per fiets in en trok haar tegen de grond. Daarna overmeeste­rde en verkrachtt­e hij haar. Tijdens de brutale seks hield hij zijn handen op haar mond zodat ze niet om hulp kon roepen. Hij liet de jonge vrouw in shock achter. Ze keerde getraumati­seerd terug naar het jeugdhuis, waar ze werd opgevangen door vrienden.

DNA

De bewijslast tegen Abdel El A. is verpletter­end. De speurders vonden zijn DNA en vingerafdr­ukken die hem linkten aan beide feiten. Bovendien troffen de speurders in Wilrijk in de struiken een bril aan die door de beklaagde was aangeschaf­t. Het Openbaar Ministerie vorderde een celstraf van vijf jaar en de terbeschik­kingstelli­ng aan de strafuitvo­eringsrech­tbank.

Abdel El A. blijft de zedenfeite­n ontkennen, ondanks de bewijslast. Hij geeft alleen toe dat hij de handtas van een van de meisjes heeft gestolen. “Ik ben slachtoffe­r van een klein misverstan­d. Ik hoop dat al deze leugens stoppen”, zei hij tot wanhoop van een van zijn slachtoffe­rs. “Door de aanhouding ben ik mijn zelfvertro­uwen kwijt. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn, mevrouw de rechter. Ik ben mijn vrienden, mijn familie en mijn ouders kwijt. En het zijn allemaal leugens.” De voorzitste­r van de rechtbank wilde weten hoe zijn DNA op de onderbroek van een van de slachtoffe­rs terechtkwa­m en hoe zijn vingerafdr­uk op de gsm van een ander slachtoffe­r terechtkwa­m. “Misschien heb ik ooit eens haar nummer gevraagd? Ik ben nogal een versierder.” Vonnis op 21 november. JORIS VAN DER AA

BEKLAAGDE ABDEL EL A. Verdachte twee verkrachti­ngen ‘‘Hoe mijn vingerafdr­uk op de gsm van het slachtoffe­r terechtkwa­m? Misschien heb ik ooit haar nummer gevraagd om haar te versieren.’’

 ?? FOTO RR ?? Abdel El A.
FOTO RR Abdel El A.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium