Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen cadeaus op het Lisp”

Helpt Lierse buur Beerschot Wilrijk een handje?

- (kugu)

Lierse sluit morgenmidd­ag een heel wisselvall­ige eerste periode in 1B af met een thuismatch tegen OH Leuven. Op die manier hebben de Pallieters nog een hand in wie straks de periodetit­el pakt, maar veel groter is de nood aan drie extra punten.

Het zijn sinds enkele weken ook opnieuw de zorgen van Brice Ntambwe. De 24-jarige Belgische middenveld­er vertoeft al sinds begin 2015 op het Lisp, maar een zware operatie aan de kruisbande­n deed hem al gauw in de anonimitei­t belanden. Vorig seizoen leek hij zelfs helemaal de vergeetput in te glijden, toen Ntambwe tijdens de wintermerc­ato naar Oosterzone­n werd verbannen. Maar kijk: de jongste weken werkte Ntambwe actief mee aan de zes op zes onder coach Will Still. Tot grote opluchting van de speler zelf.

“Het doet heel veel deugd om weer matchen met een hoge intensitei­t te spelen, duels aan te gaan, samen te kunnen genieten van een zege”, zegt Ntwambe. “Dat was heel lang weg, want na mijn passage bij Oosterzone­n belandde ik in de C-kern van Lierse. Daar werd ik opgevist. Onder Will Still kreeg ik echte kansen. Ik probeer meer fysieke kracht in ons middenveld te pompen. Dat is mijn rol.”

In feite heb je profijt weten te puren uit de sportieve zorgen van Lierse. “Zo is dat. Speelt Lierse in die eerste competitie­weken de pannen van het dak, dan was er van Ntambwe wellicht geen sprake. Zo was het ook vorig seizoen. Het feit dat het minder vlot liep, maakte dat er gezocht werd naar andere oplossinge­n. In het voetbal zijn de resultaten allesbepal­end.”

Zondag wacht al de laatste partij van de eerste periode. Tegen OH Leuven, dat nog een kans maakt op de periodetit­el. “Dus wordt het een ontmoeting met extra pit. Wij willen heel graag doorgaan na de zes op zes, zij moeten winnen om nog uitzicht te hebben op periodewin­st. Cadeaus moeten ze op het Lisp niet verwachten. Ieder punt is meer dan welkom voor ons.”

Wat zal de ambitie van Lierse worden in het tweede periodekam­pioenschap? “We moeten simpelweg beter doen dan in de eerste periode. Zonder onszelf extra druk op te leggen. Ik denk niet dat we bij machte zijn om mee bovenin te strijden, maar we hebben zeker geen slechte ploeg. Het geloof en vertrouwen keren langzaam maar zeker terug. Er wordt ook opnieuw positief over Lierse gesproken. Dat moeten we de komende maanden aanhouden.”

 ?? FOTO GMAX ?? Brice Ntambwe.
FOTO GMAX Brice Ntambwe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium