Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Durf blijven tonen”

Thomas Vande Velde gaat ook tegen Dessel voorop in de strijd

-

Met de verplaatsi­ng naar Dessel wacht Berchem opnieuw een moeilijke opdracht. De Kempenaars volgen op slechts vier punten van leider Lommel, maar laat dat nu net het soort ploegen zijn waartegen het team van trainer Geert Emmerechts beter uit de verf komt.

“Zulke tegenstrev­ers zorgen bij een voetballer toch nog altijd voor extra motivatie”, vertelt Thomas Vande Velde, die deze week ziek was, maar er in Dessel absoluut wil bijzijn. “Ik haalde donderdag speciaal mijn training van woensdag in en stuurde mijn resultaten door naar de technische staf. Hopelijk is dat voldoende om zaterdagav­ond te starten.”

Zonder Joachim De Wilde leek jij net een van de stabiele factoren achterin te zijn. Stoort het niet dat die typeverded­iging van vorig seizoen zo wat afbrokkelt? Thomas Vande Velde: “Het is nooit goed om veel te schuiven met spelers, maar het minste wat je kan zeggen, is dat Van Minnebrugg­en als vervanger van Joachim de meest constante is van ons allemaal. Light Nwokoro, die daardoor op links in de ploeg kwam, is nog jong en moet meer gestuurd worden, maar ook hij doet het uitstekend.” In die opstelling pakten jullie vorig weekend nog een gevleid punt tegen Deinze. “Op een diefje. Het stoort me hoegenaamd niet om dat toe te geven. We speelden op Deinze zonder twijfel een van onze mindere matchen van dit seizoen. Maar goed, we hebben op diezelfde manier ook al punten verloren in de slotminute­n van een wedstrijd.”

De voorbije weken werd vaak verwezen naar het gebrek aan efficiënti­e, zowel aanvallend als achterin. Moet Berchem zich zorgen maken? “Zorgen nog niet, nee. Drie tot vier van de tegendoelp­unten die we slikken, vliegen los in de winkelhaak. Zo krijgen we er dit jaar geen drie meer tegen, daar ben ik zeker van. Waar het mij vooral om gaat, is dat we durf moeten blijven tonen. Ik zie te veel jongens die niet meer hetzelfde initiatief durven nemen als vorig jaar. Daardoor creëren we te weinig gevaar. We zullen, elke speler voor zich, eens moeten bekijken hoe we onze manier van spelen kunnen veranderen om voor meer verrassing te zorgen. Dan kunnen we misschien een kloofje slaan met de staartploe­gen.” KRISTOF SOMERS

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Thomas Vande Velde: “We zullen eens moeten bekijken hoe we onze manier van spelen kunnen veranderen om voor meer verrassing te zorgen.”
FOTO TOM GOYVAERTS Thomas Vande Velde: “We zullen eens moeten bekijken hoe we onze manier van spelen kunnen veranderen om voor meer verrassing te zorgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium