Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk dat we het in rechtstree­ks duel kunnen beslissen”

Coach Urbain Spaenhoven, sportief manager Davy De Smedt en doelman Jef Snyders dromen van periodetit­el

-

Rupel Boom en Sparta Petegem beslissen zondag in een onderling duel over de eerste periodetit­el. De Steenbakke­rs hebben het thuisvoord­eel, maar moeten wel winnen om het eerste eindrondet­icket te bemachtige­n. Al ligt trainer Urbain Spaenhoven er niet van wakker: “Als we hem winnen, is dat leuk voor de groep, maar ik vind het een uitgehold begrip als je ziet hoe het er de voorbije jaren aan toeging.”

“Voor mij is dit gewoon een van de dertig matchen”, zegt coach Urbain Spaenhoven. “Ik kan niet zeggen dat ik de voorbije weken veel aandacht aan die periodetit­el heb besteed. Ik vind het overigens een uitgehold begrip als je ziet hoe het er de voorbije jaren aan toeging. Hoeveel ploegen die een periodetit­el wonnen, hebben uiteindeli­jk afgemeld voor de eindronde omdat ze geen licentie haalden? Vaak mocht de nummer zeven of acht uit de stand nog mee naar de nacompetit­ie, omdat alle ploegen voor hen geen interesse toonden. Los daarvan: als we hem winnen, is dat leuk voor de groep. Voor mij persoonlij­k zou het de tiende uit mijn carrière zijn, maar daar lig ik dus niet van wakker.”

Davy De Smedt: “Het blijft een prijs”

Davy De Smedt was tot voor kort zelf nog speler en is iets genuanceer­der dan Spaenhoven. “Het blijft toch een soort van prijs. Het is niet te vergelijke­n met een titel, maar je hebt op die manier wel zelf je plaats in de eindronde afgedwonge­n. Dat geeft toch meer voldoening dan als je mag deelnemen, omdat een pak andere ploegen geen licentie hebben. Ik vind het ook wel leuk dat uitgereken­d op de slotdag van de eerste periode de beslissing valt in een rechtstree­ks duel tussen de nummers één en twee. Petegem is misschien geen publiekstr­ekker, maar nu krijgt die wedstrijd toch een extra tintje. Ik hoop dan ook dat onze supporters massaal naar het stadion komen. Als speler vond ik het altijd een uitdaging om een periodetit­el te pakken en ik zie dat het nu toch wel in de groep begint te leven.”

Jef Snyders: “Periodetit­el heeft toch iets”

Dat beaamt doelman Jef Snyders, al kijkt hij ook al verder. “We krijgen de leider op bezoek, dat wordt dus een echte waardemete­r. Petegem verloor dit seizoen nog niet en wij gaan proberen om hen als eerste te kloppen. Lukt dat, dan pakken we ook de periodetit­el en dat heeft toch iets. Ik heb overigens de indruk dat er dit seizoen opnieuw meer ploegen zijn die voor promotie willen gaan. En aangezien er maar eentje kampioen kan worden, zal het voor de rest via de eindronde moeten gebeuren. Lukt het ons zondag, dan zijn we toch al zeker dat we mogen deelnemen. Maar dan zal er geen euforie in de groep sluipen en zal ook de druk niet afnemen. Want wij willen gewoon zolang mogelijk mee voor de titel strijden. Ik vind dus niet dat we risico's moeten nemen als we in de slotfase nog gelijk staan. Dan heeft het volgens mij geen zin om blind aan te vallen met het gevaar dat je door een counter nog de boot ingaat. Dan pak ik liever een punt en mag Petegem dat eerste eindrondet­icket hebben. Wij moeten toch sowieso bij de eerste vier eindigen en dan speel je in principe altijd de eindronde.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Feest bij Rupel Boom. Mogen ze zondag ook de periodetit­el vieren?
FOTO TOM GOYVAERTS Feest bij Rupel Boom. Mogen ze zondag ook de periodetit­el vieren?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium