Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die vijfde plaats op de Koppenberg deed deugd”

Kevin Pauwels gelooft zondag in podiumkans­en op EK in Tabor

-

Het viel woensdag op de Koppenberg wat tussen de plooien omdat de strijd in de spits zo meeslepend was, maar met zijn vijfde plaats reed Kevin Pauwels naar zijn beste resultaat sinds begin oktober toen hij in Ronse vierde werd.

Heeft die top vijf jou ook wat verrast, Kevin? Kevin Pauwels: “Niet helemaal. Ik had op een goed resultaat gerekend. Op het parcours van de Koppenberg kan ik goed uit de voeten. Dat heb ik er vroeger genoeg bewezen. Op snelle omlopen kom ik tegenwoord­ig met mijn 33 jaar sowieso tekort tegen jongere tegenstrev­ers. Hoe hoger de lastigheid­sgraad, hoe beter ik mijn streng kan trekken. Als er tenminste niet te veel zand bij komt kijken, want dat ligt me ook niet al te best. Wellicht ook omdat op die ondergrond de problemen met mijn rug groter zijn, wat uiteraard ook zijn invloed heeft op mijn prestaties. Vandaar dat ik in Zonhoven en Koksijde niet vooraan geraakte en telkens op een twaalfde plaats eindigde. In Ruddervoor­de haalde ik maar net de top tien, zodat ik een eerder zwakke tweede helft van oktober neerzette. Ook conditione­el verkeerde ik blijkbaar in een dipje. Net daarom heeft die vijfde plaats van woensdag me zoveel deugd gedaan. Ik voel dat het weer de goeie richting uitgaat. Dat bezorgt me dat tikkeltje meer vertrouwen dat ik nodig heb.”

Zeker omdat Tabor eveneens een parcours is dat je ligt. “In 2011 en 2012 won ik er en in 2013 stond ik er als derde nog mee op het podium. Op het WK in 2014 viel ik dan jammer genoeg weer net naast dat podium met een vierde plaats. Als het parcours er niet totaal is veranderd, reken ik er dus op dat ik opnieuw een goeie prestatie moet kunnen neerzetten. Het is en blijft een lastig parcours waarop je een mindere dag zonder meer cash betaalt.”

Maak je kans op een medaille of is dat niet realistisc­h? “Als ik een goeie dag heb zoals woensdag, moet een topvijfpla­ats opnieuw tot de mogelijkhe­den behoren. En voor wie de eerste vijf kan halen, is ook top drie mogelijk. Dat hangt dan weer vaak van details af en van wat geluk op het goeie moment. Laat me stellen dat als alles meezit en sommige anderen niet hun hoge niveau van de laatste weken halen, zilver of brons mogelijk is. Dat zou natuurlijk super zijn. Aan het goud hoef ik niet te denken. Dat is hoe dan ook voor Van der Poel. Die is onaantastb­aar en zal er ook op uit zijn om voor de eerste keer in zijn carrière die Europese titel te behalen.” KAREL LEMMENS

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Kevin Pauwels. Na zijn vijfde plaats op de Koppenberg is hij met veel vertrouwen naar het EK in Tabor vertrokken.
FOTO PHOTO NEWS Kevin Pauwels. Na zijn vijfde plaats op de Koppenberg is hij met veel vertrouwen naar het EK in Tabor vertrokken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium