Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sommigen denken dat we de tegenstrev­er op onze badslipper­s zullen wegtikken”

-

City Pirates kreeg vorig weekend een stevige 30 oplawaai van Turnhout. Een uitslag waar coach Yves Van Heurck een week later nog altijd niet goed van is. De T1 van de Merksemnar­en wil het in Vosselaar helemaal anders zien. “Het zal op een andere manier moeten gebeuren, anders zullen we niet veel punten meer pakken”, aldus Van Heurck.

“We staan voor een nieuwe, zware uitdaging”, beseft Van Heurck. “Ook Vosselaar heeft totale overgave, inzet en grinta als grote kwaliteite­n. Negentig minuten lang, hé. Die gasten blijven ervoor gaan. Ik ben bang dat we opnieuw voor een zware middag staan. De zaken die ik opsom, zag ik vorig weekend bij sommige van mijn spelers te weinig of zelfs niet. Dat moet dus beter. Als je niet beter wist, zou je gedacht hebben dat die 3-0 in Turnhout een aanslag op de coach was. Vreemd, want ik verwittig de jongens vooraf altijd voor wat ons te wachten staat.” “Maar of ik nu Swahili of Chinees spreek, sommigen verstaan me precies niet. Ze blijven ook denken dat het allemaal wel los zal lopen op talent en dat ze de tegenstrev­er even op hun badslipper­s zullen wegtikken. Grinta en mentalitei­t heb je nodig, daar staat of valt alles mee. Sommigen hebben het er blijkbaar niet voor over. Anderen dan weer wel en dan komen de frustratie­s. Oké, we missen jongens als Moussaoui of Sababti, die de concurrent­ie kunnen opdrijven, maar ik vind het hallucinan­t en onbegrijpe­lijk dat sommige jongens het niet kunnen opbrengen.”

“Ik heb Vosselaar al vier keer aan het werk gezien. Die gasten hebben achttien punten en staan derde. Dat is geen toeval. Thuis tegen Hoogstrate­n toonden we wel grinta. In andere wedstrijde­n dan weer niet. Dat is vreemd. Drie op negen is onvoldoend­e. Eigenlijk moeten we nu winnen. Ik zeg het nogmaals: we zullen ook op verplaatsi­ng regelmatig punten moeten pakken en dat begint met te werken voor elke morzel grond. Ik ben ook benieuwd of de individuel­e gesprekken hebben geholpen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium