Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van koekjes naar coworking

Eerste ondernemer­s nemen hun intrek in De Koekenfabr­iek

- REBECCA VAN REMOORTERE

De voormalige koekenfabr­iek in de Komiteitst­raat in Merksem is opnieuw geopend. Katrien Beyers (38) en haar man Hans Mathieu (41) zijn er een coworkingr­uimte gestart. Elf ondernemer­s namen er al hun intrek.

Er is nog een veertigtal werkplaats­en over in De Koekenfabr­iek, maar de coworkingr­uimte is wel al sinds deze week open. “We gaan nu op zoek naar nieuwe kleine bedrijven en ondernemer­s die hun intrek willen nemen bij ons. Belangrijk voor ons is dat de ondernemer­s ook met elkaar in contact willen treden en elkaar kunnen versterken”, zegt initiatief­neemster Katrien Beyers. “De ondernemer­s die nu al bij ons aan de slag zijn, komen vooral uit het noorden van Antwerpen. Er is nog niet zoveel aanbod aan coworkingr­uimte buiten de stad.” Zologie Pieter Rubberecht is een van de nieuwe ondernemer­s in De Koekenfabr­iek. Hij is de oprichter van Zologie, een bedrijf dat korte informatie­ve animatievi­deo’s maakt voor klanten als bedrijven of ngo’s. “Ik werkte eerst van thuis uit, maar miste wat sociaal contact. Hier zit je samen met andere ondernemer­s die met dezelfde of soortgelij­ke problemen geconfront­eerd worden. We kunnen hier van gedachten wisselen en elkaar tips geven. Voor Zologie werk ik ook vaak samen met freelancer­s en andere ondernemer­s. Die kan ik ook hier ontvangen om te vergaderen of om samen te werken.”

Pieter is afkomstig van Schoten. “Ik ben in tien minuten in De Koekenfabr­iek, dat is ideaal. In de stad zijn er heel wat gedeelde werkruimte­s, maar dan zou ik met de verkeersdr­ukte veel langer onderweg zijn.

Stijn Volders van Trive werkt aan het bureau vlak over Pieter. Hij werkte eerder al in een coworkingr­uimte in Ekeren. “Als ondernemer thuis werken is moeilijk. Je raakt afgeleid door zaken die in het huis nog moeten gebeuren en je zit niet rustig als andere gezinslede­n thuis zijn. De grens tussen privé en werk vervaagt. Daarom is een coworking een goede oplossing. Ook als ik in het weekend even wil doorwerken kan ik hier ongestoord komen zitten.”

Trive is een digitaal platform voor ondernemer­s om snel en makkelijk hun administra­tie te beheren. “Een van de ondernemer­s hier was ook testpersoo­n voor het platform dus ook op die manier geeft samen werken een meerwaarde.” Ondernemer­s met interesse in een eigen plek in De Koekenfabr­iek kunnen contact opnemen via www.koekenfabr­iek.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Katrien Beyers heeft nog een veertigtal plaatsen over in haar Koekenfabr­iek.
FOTO JORIS HERREGODS Katrien Beyers heeft nog een veertigtal plaatsen over in haar Koekenfabr­iek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium