Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kevin Spacey gedroeg zich als een roofdier”

-

Het kaartenhui­s rond Kevin Spacey (58) valt helemaal in elkaar. De Britse politie onderzoekt een klacht tegen de Hollywooda­cteur voor seksueel geweld. En acht medewerker­s van de topserie

House of Cards hebben een boekje opengedaan over de “toxische” werkomgevi­ng waar seksuele intimidati­e gangbaar was.

De beschuldig­ing van acteur Anthony Rapp, die beweert dat Kevin Spacey hem op zijn veertiende aanviel, staat niet alleen. Nu onderzoekt ook Scotland Yard een klacht tegen de acteur. Het incident zou zich hebben voorgedaan toen Spacey artistiek directeur was van het Londense Old Vic Theatre. Spacey zou een toen 23-jarige acteur hebben meegenomen naar zijn Londense flat. Ze zouden er samen iets gedronken hebben, waarna de jongeman in slaap viel. Toen hij weer bijkwam, zou Spacey op hem “een seksuele daad” aan het verrichten zijn geweest, zo stelt de krant The Sun. De man nam de benen, nadat Spacey hem had opgedragen om vooral te zwijgen over wat er was gebeurd. Wat hij ook deed, tot hij het verhaal van Rapp hoorde. De man, die anoniem wil blijven, is niet de enige die nu naar buiten durft te komen. Nog drie andere mannen kwamen met hun verhaal naar buiten, onder wie één die pas 17 was toen Spacey hem in 1986 belaagd zou hebben.

Ontslag woordvoers­ter

CNN sprak dan weer met acht vroegere en huidige medewerker­s van de Netflix-serie House of Cards, die stuk voor stuk getuigen over de “toxische” werksfeer. Ze hebben het over ongepaste seksuele toespeling­en naar jonge, mannelijke medewerker­s. Over aanrakinge­n zonder toestemmin­g en aanranding. Spacey gedroeg zich “als een roofdier”, luidt het. Spacey zelf heeft niet meer gereageerd op de laatste aantijging­en. Woensdag zei zijn woordvoers­ter Staci Wolfe nog dat hij zich zou laten behandelen. Maar een dag later liet ze al weten dat ze niet langer samenwerkt met de acteur. Als zelfs zijn entourage al wegtrekt, ziet het er naar uit dat Spacey een ferme streep mag trekken onder zijn carrière.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Kevin Spacey.
FOTO PHOTO NEWS Kevin Spacey.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium