Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zou raar doen om iemand anders in die trui te zien rijden”

TOON AERTS verdedigt Europese titel in Tsjechië

- (gvdl)

Als het van Toon Aerts afhangt, draagt de 24jarige Kempenaar ook na Tabor de trui van Europees kampioen. “Ik ga uitzonderl­ijk hard mijn best doen om hem te behouden”, belooft de uittredend­e kampioen. “Lars van der Haar reed nog in zo’n lelijke blauwe trui, maar het exemplaar dat ik mocht dragen, vond ik mooi. Het zou raar doen iemand anders in die trui te zien.”

De sterkhoude­r van Telenet-Fidea tankte woensdag op de Koppenberg vertrouwen. “Vonden Van der Poel en Van der Haar mij de sterkste man in koers? Tja, dan had ik ook moeten winnen, hé. Niet dus. Tabor moet me wel liggen. En met Sven Vanthouren­hout hebben we een bondscoach met wie ik al mooie momenten heb beleefd. Ik weet nog exact waar hij stond en wat hij riep tijdens het EK in Pontchatea­u. Sven had bij Telenet-Fidea altijd een plan klaar. Ik verwacht dat hij voor zondag ook een plan zal hebben.” Met Aerts als kopman nu Wout van Aert past voor het EK? “Dat zien we zondag wel. Het probleem is dat veel tegenstand­ers van de voorbije weken plots ploegmaats worden.”

Mathieu Bolt

Alles draait zondag sowieso rond een Nederlande­r, Mathieu van der Poel, beseft Aerts. “Als ik hem niet win, dan zou het mooi zijn mocht Mathieu als beste renner van het moment die trui overnemen. Da’s geen Belg, maar wat Mathieu momenteel doet, is verschrikk­elijk sjiek. Hij is de Usain Bolt van de cross. Als Bolt aan de start stond, won hij.” “Saai? Was Bolt saai? Neen! Heel schoon vind ik dat net. Mathieu kan iets wat een ander niet kan.”

 ?? FOTO BELGA ?? Toon Aerts woensdag in zijn Europese trui tijdens de Koppenberg­cross.
FOTO BELGA Toon Aerts woensdag in zijn Europese trui tijdens de Koppenberg­cross.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium