Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Robin Lenaerts acht Cappellen niet kansloos tegen topfavorie­t “We moeten de ruimte beperken”

-

Voor de tweede week op rij neemt Cappellen het op eigen veld op tegen de koploper uit de reeks. “Thes wordt algemeen als grootste titelfavor­iet getipt. We weten dat we tot het uiterste zullen moeten gaan om iets te rapen”, zegt Robin Lenaerts.

Na zijn gele schorsing neemt Lenaerts zijn plaats centraal achteraan weer in. “Ik ben blij dat ik er weer bij ben en dan zeker in zo’n topwedstri­jd”, zegt Lenaerts. “Vorige week miste ik de wedstrijd tegen de toenmalige leider en ik kijk ernaar uit om mijn voet te zetten naast de meest toonaangev­ende ploeg van de reeks. We zijn ons er allemaal van bewust dat ons geen gemakkelij­ke namiddag wacht. Thes steekt zijn titelambit­ies niet weg en zal er vol voor gaan. Winst levert hen de eerste periodetit­el op en die zekerheid van deelname aan de eindronde zullen ze zeker willen pakken.”

Van vorig seizoen herinnert Lenaerts zich nog de offensieve sterkte van de Limburgers. “Het gevaar komt bij hen van alle kanten. We zullen dus voor honderd procent bij de les moeten zijn. Thes beschikt ongetwijfe­ld over meer talent, zodat we de ruimte om te voetballen moeten beperken. Dat doen we niet door massaal achter de bal te kruipen. We mogen onze eigen capaciteit­en niet verloochen­en en moeten de schaarse kansen, die we zullen krijgen, benutten. Voor Dirk Mathyssen en Robbe Kil wordt het een wedstrijd in de wedstrijd tegen ex-ploegmaat Bernd Brughmans. We doen er alles aan om te beletten dat ze zullen afgaan.” (en)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium