Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben nog iets recht te zetten”

- (givl)

Nijlen ontvangt zondag Diegem, dat bij winst de eerste periodetit­el nog kan pakken. Maar de Nijlenaars hebben nog iets recht te zetten van vorig seizoen, toen Diegem in de laatste minuut op een diefje kwam winnen.

“Diegem is een van de beste ploegen van de reeks, misschien wel de beste”, vertelt Willem Brouwers. “Het is nog in strijd voor de periodetit­el, al heeft het zijn lot niet meer in eigen handen. Maar ook wij zijn gemotiveer­d. Zondag is het sponsordag op de club, er zal dus veel volk zijn. Bovendien zijn we nog niet vergeten dat we vorig seizoen in de laatste minuut verloren tegen Diegem. Een fout op Bart Thys werd toen niet gefloten en wat later lag de bal bij ons in de netten. Dat deed pijn en willen we dit weekend rechtzette­n.”

Nijlen speelt thuis, maar dat lijkt geen garantie op succes meer. De voorbije jaren had blauw-wit een echte thuisreput­atie, maar dit seizoen won het nog maar één keer in eigen stadion, tegen leider Heur-Tongeren. “Het klopt dat we thuis nog niet veel lieten zien. Tegen Tongeren speelden we een goede match en wonnen we verdiend. Diegem is ook een topploeg, misschien lukt het ook tegen hen. In elke geval moeten we de uitschuive­r van vorige week tegen Herentals zo snel mogelijk rechtzette­n.” Diegem is nog in de running voor de periodetit­el, maar Nijlen heeft als elfde in de stand amper vijf punten minder.

“Dat is echt straf. Het bewijst dat er geen uitschiete­rs zijn. In een goede dag kunnen we van iedereen winnen, in een slechte van iedereen verliezen. Als we zondag verliezen, kunnen we laatste staan. Bij winst staan we misschien vijfde. Met de kwaliteite­n die we hebben, moeten we in staat zijn om nog wat plaatsen op te schuiven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium