Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook in eSports verdienen vrouwen minder”

-

Kelly Verhaegen (24) uit Zandvliet draait mee op het hoogste niveau in de vrouwencom­petitie van Counter Strike: Global Offensive. “Het is een mannenwere­ld, maar ook wij hebben de ambitie de beste te zijn.”

Kelly Verhaegen, online beter gekend als ‘KllyVe’, onderhande­lt momenteel over de verlenging van haar contract bij het Duitse team Expert. Ze speelde haar eerste echte competitie­wedstrijd vier jaar geleden.

“Van kleinsaf aan heb ik altijd videogames gespeeld. Dat waren er verschille­nde, maar ik kwam toch altijd terug uit bij Counter Strike. Ik oefen elke avond minstens vier uur; als we naar een toernooi toewerken meestal nog meer. Elk jaar zijn er vier of vijf events waar we naartoe gaan. Het laatste was in China, maar meestal zitten we ergens in Europa. Daarom is het zo belangrijk om een gesponsord team te hebben, anders is dit financieel moeilijk vol te houden. Ik verdien er nu zo’n 450 euro per maand aan, en mijn reiskosten worden vergoed. Ik combineer gamen dus ook nog met een andere job.” “In de vrouwencom­petitie zijn er maar een of twee teams die kunnen leven van Counter Strike. Bij de mannen is dat véél meer. Op dat vlak verschilt eSports niet van de traditione­le sporten. Ik lig er niet wakker van, hoor. Mannen zijn vaak ook gewoon beter. Ze kijken anders naar het spel. Het is een mannenwere­ld, maar ook wij hebben de ambitie om de beste te zijn.”

 ?? FOTO RR ?? KllyVe: “In de vrouwencom­petitie zijn er maar een of twee teams die kunnen leven van Counter Strike.”
FOTO RR KllyVe: “In de vrouwencom­petitie zijn er maar een of twee teams die kunnen leven van Counter Strike.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium